eszközbeszerzési pályázat pest megyei cégeknek

Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén, PM_KKVESZKOZ_2018

A legjobban várt KKV pályázatok egyike, a mikro-, kis-és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén 2019. február 20-án reggel 8 órától újra benyújtható.  A kkv pályázat keretében elsősorban új eszközök beszerzése, valamint a beszerzéshez kapcsolódóan hardverek, telekommunikációs eszközök, immateriális havak beszerzése támogatható.

A benyújtás határideje

2019.02.20 – én felfüggesztésre (technikailag zárásra) került. Hamarosan nyíló lehetőség a Pest-megyei telephely fejlesztési pályázat. Összefoglalót itt olvashatsz róla.

A fejlesztés megvalósítására kisléptékű beruházás esetében legfeljebb 12, nagyléptékű beruházás esetén legfeljebb 18 hónap áll rendelkezésre.

Támogatási összeg

A felhívás keretösszege 4,5 milliárd forint, amelyből

 • 2 milliárd forint a kisléptékű fejlesztéseket: minimum 10, maximum 60 millió forint támogatja,
 • 2,5 milliárd forint pedig a nagyléptékű fejlesztéseket: minimum 60, maximum 300 millió forint.

Támogatási előlegként a megítélt támogatás 25%-a lehívható. A pénz forrása a magyar költségvetés.

Támogatási intenzitás

De minimis jogcímen

 • De minimis támogatás: 55% a kisléptékű beruházás keretében, melyet minden Pest-megyei település esetében igénybe vehetsz! Fontos tudnivalók a „de minimis” támogatásról ebben a cikkünkben olvashatók.

Regionális beruházási támogatás jogcímen

 • Mikro- és kisvállalkozásoknak 55%, középvállalkozásoknak 45% kis vagy nagyléptékű beruházás esetében az alábbi településeken: Abony, Alsónémedi, Áporka, Aszód, Bag, Bernecebaráti, Cegléd, Csemő, Dabas, Domony, Dömsöd, Dunaharaszti, Ecser, Érd, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hévízgyörk, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kartal, Kemence, Kiskunlacháza, Kisnémedi, Kocsér, Kóspallag, Kőröstetétlen, Letkés, Lórév, Maglód, Makád, Márianosztra, Mikebuda, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagytarcsa, Nyársapát, Ócsa, Örkény, Pécel, Perőcsény, Péteri, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetszentmiklós, Szob, Szokolya, Sződliget, Táborfalva, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tatárszentgyörgy, Tésa, Törtel, Tura, Újhartyán, Újszilvás, Üllő, Vác, Váckisújfalu, Valkó, Vámosmikola, Vecsés, Verőce, Verseg, Zebegény.
 • Mikro- és kisvállalkozásoknak 40%, középvállalkozásoknak 30% az alábbi településeken: Piliscsaba, Pilisjászfalu
 • Mikro- és kisvállalkozásoknak 20%, középvállalkozásoknak 10% a fel nem sorolt Pest megyei településeken.

A támogatás igénybevételére jogosultak köre:

 • 365 napot meghaladó időtartam óta Pest megyei székhellyel rendelkezik és Pest megye területén valósítja meg fejlesztését,
 • a fejlesztéssel érintett telephely 100%-os tulajdonában van, vagy annak bérlője a fenntartási időszak végéig.
 • éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum egy fő volt, 
 • rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes 365 napot jelentő üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele.
 • csak azokra a fő, vagy melléktevékenységekre engedi a pályázat a fejlesztést, amelyek fent vannak a pályázathoz tartozó TEÁOR-listán és amely tevékenységeket már a 2018. november 30-i cégkivonat szerint is végzett a cég. A fejlesztéseken belül a konkrét tárgyi eszközöknél a VTSZ-listát kell figyelni.
 • 113 Korlátolt felelősségű társaság, vagy 114 Részvénytársaság gazdálkodási formakód esetén igényelhető.

Budapesti székhelyű cég, illetve Budapest területén megvalósuló fejlesztés jelen felhívás keretén belül nem kaphat támogatást.

A pályázatok szakmai értékelése során előnyt élveznek az élelmiszergyártási, gyógyszeripari, fémalapanyag gyártási, fémfeldolgozási termék gyártási, elektronikai, járműgyártási, fafeldolgozási, gépi és gépi berendezési gyártási, bútorgyártási, épületépítési, speciális szaképítési fő, vagy melléktevékenységet végző vállalkozások támogatási kérelmei.

Támogatható tevékenységek

Önállóan támogatható tevékenységek

 • Kisléptéskű fejlesztés esetén 1-10 új eszköz beszerzése
 • Nagyléptékű fejlesztés esetén 1-5 új eszköz beszerzése

melyek illeszkednek a vállalkozás fő vagy melléktevékenységéhez és besorolható(ak) a felhívás 2. mellékletében szereplő VTSZ kódok valamelyike alá.

Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek

 • Az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések
 • Információs technológia fejlesztés, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzése.

Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenységek

 • Közbeszerzési eljárások lefolytatásához kapcsolódó költségek (csak „de minimis” jogcím esetében)
 • Tájékoztatáshoz, nyilvánosság biztosításához kapcsolódó költségek (csak „de minimis” jogcím esetében). Támogatható tevékenység a webtárhely- és honlap készítése.

Segítünk elkészíteni az pályázati anyagodat, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Fenntartási kötelezettség

A záró beszámoló elfogadását követő hónaptól számított 3 év.

Elszámolható költségek

 • Technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök. A piaci ár alátámasztásához minden esetben szükséges legalább 3, egymástól független árajánlatot csatolni!
 • Hardvereszközök szerezése 100.000 – 500.000 Ft értékben, a projekt elszámolható költségének 10%-áig.
 • Telekommunikációs eszközök.
 • Szoftverek és alkalmazások a projekt elszámolható költségének 10%-áig.
 • Immateriális javak (licence) a projekt elszámolható költségének 10%-áig.
 • Testreszabás költségei, betanítás, szállítás, üzembe helyezés a projekt elszámolható költségének 10%-áig.
 • Közbeszerzési eljárások díja
 • Tájékoztatáshoz, nyilvánosság biztosításához kapcsolódó költségek

Ha szeretnéd, hogy elkészítsük a pályázati anyagodat, töltsd ki a lenti adatlapot, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!

2019.02.20 – én felfüggesztésre (technikailag zárásra) került. Hamarosan nyíló lehetőség a Pest-megyei telephely fejlesztési pályázat. Összefoglalót itt olvashatsz róla.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top