telephelyfejlesztési pályázat 2019

Telephelyfejlesztési pályázat Pest megye területén PM_KKVTELEP_2018

Megjelent a Pest-megyei vállalkozások telephelyfejlesztését elősegítő pályázat kiírására vonatkozó miniszteri döntés. Bár a konkrét Felhívás még nem olvasható, ebben a cikkben összegyűjtöttük az elmúlt évek tapasztalatait, hogy segítsük a vállalkozások felkészülését, hiszen várhatóan ismét szoros lesz a határidő, a keretösszegért folyó verseny pedig óriási.

A pályázat alapvető célja a helyi vállalkozások üzleti környezetének a javítása. A pályázat keretén belül jellemzően lehetőség nyílik a meglévő telephelyek átalakítására, modernizációjára és bővítésére, illetve a nem megfelelő telephelyek kiváltására új telephely, vagy új épület építésével. Járulékos tevékenységek lehetnek a fejlesztéshez kapcsolódó eszközbeszerzés, megújuló energiaforrás beszerzése, bemutatóterem vagy iroda építése, belső közlekedési felületek felújítása és parkolók kialakítása.

A várható keretösszeg: 4 500 000 000 forint.

A támogatás igénybevételéhez várhatóan az alábbi feltételeknek lesz szükséges megfelelni

 • legalább 2018. december 31. óta Pest megyei székhely,
 • a fejlesztés Pest-megye területén valósul meg,
 • a szék-, vagy telephely 100%-os tulajdonban van,
 • a vállalkozás éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum egy fő volt, 
 • rendelkezzen legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes 365 napot jelentő üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele.

Gazdálkodási formakód szerint

 • 113 Korlátolt felelősségű társaság;
 • 114 Részvénytársaság;
 • 116 Közkereseti társaság – vélelmezhetően nem lesz jogosult
 • 117 Betéti társaság – vélelmezhetően nem lesz jogosult
 • 231 Egyéni vállalkozó – vélelmezhetően nem lesz jogosult
A Felhívásban meghatározott TEÁOR szerinti tevékenységek végzése esetén lehet pályázni, melyek közül a múlt évben a 21 (gyógyszeripar), 26 (elektronika), 28 (gép, gépi berendezés gyártása) 29-30 (járműgyártás), 52 (raktározás) 16, 31, 41, 42, 43 (építőipar támogatása) főcsoportba tartozó tevékenységek kiemeltek voltak. Ha hasonló elv mentén születik meg a döntés, mint a nemrég zárult eszközbeszerzési pályázat esetében, akkor maradni fognak ezek a számok.

FONTOS: bár a telephelyfejlesztési pályázat felhívása várhatóan lehetővé teszi, hogy egy TEÁOR 1412 szerinti, munkaruházat gyártásával foglalkozó 2017.10.11-én alapított Budakeszi székhelyű cég támogatási kérelmet nyújtson be, a pontozási rendszer sajátosságai miatt bizonyosan nem fog tudni elég pontszámot elérni a támogatás megítéléséhez. Mindenképp javasoljuk tehát a vállalkozás előzetes vizsgálatát a felesleges munka elkerülésre érdekében.

A pályázat támogatható tevékenységei

Önállóan támogatható tevékenységek: 
 • új épület építése, létesítése,
 • meglévő épületek átalakítása, bővítése,
Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek:
 • kapcsolódó eszközbeszerzés
 • megújuló energiaforrások alkalmazása,
 • bemutatóterem kialakítása vagy építése
 • a belső közlekedési feltételeinek felújítása vagy kiépítése illetve parkolók felújítása vagy kiépítése
 • iroda építése vagy fejlesztése
Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenységek:
 • beruházásarányos akadálymentesítés (amennyiben releváns)
 • szórt azbeszt mentesítése (amennyiben releváns)
 • műszaki ellenőr alkalmazása
 • nyilvánosság biztosítása
Nem támogatható tevékenységek:
A fentieken túl egyéb tevékenységek a telephelyfejlesztési pályázat során nem támogathatók. Nem támogatható különösen megkezdett beruházás, az ingatlanvásárlás, és olyan eszköz beszerzése, melyek nem kerülnek az ingatlanra rá- vagy beépítésre (pl. szállítójárművek), vagy nem az adott ingatlanon végzett tevékenységhez kapcsolódnak.

A támogatás mértéke, összege

Várhatóan 20 000 000 – 100 000 000 Ft között, a lenti jogcímeken.

A) de minimis jogcímen minimum 20, maximum 60 millió Ft értékben, Pest-megye teljes területén, mikro-, kis, és középvállalkozás esetén egyaránt 55%, vagy

B) regionális beruházási támogatás jogcímen minimum 20, maximum 100 millió Ft értékben,kkv-k méretétől függően:
a) Abony, Alsónémedi, Áporka, Aszód, Bag, Bernecebaráti, Cegléd, Csemő, Dabas, Domony, Dömsöd, Dunaharaszti, Ecser, Érd, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hévízgyörk, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kartal, Kemence, Kiskunlacháza, Kisnémedi, Kocsér, Kóspallag, Kőröstetétlen, Letkés, Lórév, Maglód, Makád, Márianosztra, Mikebuda, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagytarcsa, Nyársapát, Ócsa, Örkény, Pécel, Perőcsény, Péteri, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetszentmiklós, Szob, Szokolya, Sződliget, Táborfalva, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tatárszentgyörgy, Tésa, Törtel, Tura, Újhartyán, Újszilvás, Üllő, Vác, Váckisújfalu, Valkó, Vámosmikola, Vecsés, Verőce, Verseg és Zebegény településeken mikro- és kisvállalkozások esetén 55%, középvállalkozás esetén 45%,
b) Piliscsaba és Pilisjászfalu településeken mikro- és kisvállalkozások esetén 40%, középvállalkozás esetén 30%, vagy
C) kis- és középvállalkozásnak nyújtott beruházási támogatás jogcímen minimum 20, maximum 60 millió Ft értékben, a B) pont a) és b) alpontjaiban nem felsorolt Pest megyei településeken mikro- és kisvállalkozások esetén 20%, középvállalkozás esetén 10%.
A jelzett támogatási intenzitások azzal a feltétellel alkalmazhatók, ha a beruházó a pályázat benyújtásakor, valamint a Támogatási Szerződés hatályba lépésekor is megfelel az adott vállalkozási méret feltételeinek. Bővebben a MÁK honlapján.

Elszámolható költségek

 • Terület előkészítés, építés, eszközbeszerzés, immateriális javak beszerzése
 • Beruházás előkészítése – előzetes tanulmányok, engedélyezési dokumentumok, szakvélemények, műszaki tervek, üzleti terv, környezeti hatásvizsgálat
 • Közbeszerzési költségek
 • Műszaki ellenőr költsége
 • Projektmenedzsment költsége
 • Tájékoztatás és nyilvánosság költsége

Önerő a telephelyfejlesztési pályázat során

A telephelyfejlesztési pályázat során a saját forrás igazolásához hitel is igénybe vehető.

Fenntartási kötelezettség

A záró beszámoló elfogadását követő hónaptól számított 3 év.

További információkert, vagy ha segítségre lesz szükséged a pályázat elkészítéséhez töltsd ki a lenti adatlapot, vagy keress minket elérhetőségeink valamelyikénPályázatíró cég -ünk díjmentes előminősítést és pályázati tanácsadást biztosít a telephelyfejlesztési és az eszközbeszerzési pályázatnál is.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top