Magyar Falu Program - Falusi kisbolt pályázat 2021

Magyar Falu Program – Falusi kisbolt pályázat 2021

A falusi kisbolt pályázat célja

A kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, a kistelepülésen élők életszínvonalának emelése, valamint az alapvető szolgáltatások mennyiségileg és minőségileg magasabb színvonalú hozzáférhetővé tétele. A rendelkezésre álló forrás a Magyar Közlöny alapján 45 milliárd Ft, melyből boltonként 70 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A támogatás igénybevételére jogosultak köre

 • olyan gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy szövetkezet, amely kistelepülésen (2000 fő alatt) kiskereskedelmi tevékenység keretében napi fogyasztási cikket értékesítő üzletet üzemeltet és az üzlet főtevékenysége az élelmiszer jellegű bolti vegyes kereskedelem, vagy
 • olyan már működő vagy újonnan induló gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy szövetkezet részére, amely kistelepülésen kiskereskedelmi tevékenység keretében vállalja napi fogyasztási cikket értékesítő üzlet üzemeltetését, ahol ilyen üzlet nem működik

A falusi kisbolt pályázat támogatható tevékenységei

 • az üzlet külső és belső felújítása. Épületgépészeti korszerűsítés, bővítés, építés és akadálymentesítés az elszámolható költség legfeljebb 80%-a, de legfeljebb 50 000 000 forintig,
 • a kiskereskedelmi tevékenység és a vállalt egyéb szolgáltatás folytatásához szükséges eszközök beszerzése. Ilyen pl: berendezési bútorzat, melegen-tartó, hűtőpult, hűtő, feldolgozógép, sütő, kelesztő gép, pénztárgép, számítógép, POS terminál. Illetve az elektronikai eszközökhöz kapcsolódó immateriális javak, mint a szoftver, licencdíj valamint képzések az elszámolható költség legfeljebb 75%-a, de legfeljebb 12 000 000 forintig
 • ingatlanvásárlás legfeljebb a vételár 50%-a, de legfeljebb 5 000 000 forintig
 • bér és járulék az első két évben legfeljebb két fő foglalkoztatottra igényelhető a támogatás, ezt követően legfeljebb egy főre.

A március 1-én hatályba lépő jogszabály részletesen foglalkozik az igénylés technikai lebonyolításával is, a beadási határidőről pedig legkésőbb április 1-ig döntenek.

Fenntartási időszak

A falusi kisbolt pályázat fenntartása 5 év.

Az üzletre vonatkozó szabályok

Az üzletnek, illetve az annak helyet adó ingatlannak a támogatott tevékenység megvalósulását követően meg kell felelnie a hatályos jogszabályi feltételeknek. Az üzletnek mind külső, mind belső állapota meg kell, hogy feleljen a rendezett környezet elvárásainak, különös tekintettel a településképi arculati szabályoknak.

Közösségi tér kialakítása esetén az azt igénybe vevők részére elsődlegesen az üzletben szükséges kialakítani egy megfelelő méretű teret, amely legalább 6 fő részére pihenési lehetőséget biztosít asztallal. Ha az üzletben ilyen tér nem alakítható ki, az üzleten kívül kell a megfelelő fedett pihenőhelyet biztosítani.

Biztosítékok

A kedvezményezetnekt legalább egyet kötelező választani:

 • jelzálogjog ingatlanra,
 • jelzálogjog ingóságra,
 • bankgarancia,
 • garanciaszervezet által vállalt kezesség vagy
 • garanciabiztosítási szerződés alapján kiállított kötelezvény.

Ha érdekes a pályázati lehetőség és további információkat is megtudnál a falusi kisbolt pályázat 2021 kiírásáról töltsd ki az alábbi adatlapot és tanácsadóink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot:

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top