Mikró-, kis- és középvállalkozások számára is elérhetőek lesznek a várhatóan 2019 második negyedévében megjelenő új kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) pályázati felhívások, melyek 80 milliárdos keretből, öt tengely mentén segítik a vállalkozások innovatív fejlesztéseit.

  • KKV Start Innováció
  • Piacvezérelt KFI
  • Nyílt Innováció
  • Ipar-Egyetem Együttműködés
  • Iparjog

KFI tervezett forráskeretek

KKV Start Innováció

Célja, hogy a kisebb vállalkozások 10-20 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével végrehajthassák a hatékonyságuk növelésére, működési folyamataik átalakítására irányuló fejlesztéseiket. A hatékonyság növelése érdekében gépbeszerzésre is lehet pályázni. Feltétel, hogy a KKV korábban nem részesülhetett KFI támogatásában, valamint – legalább részmunkaidőben – a projekt időtartama alatt felsőfokú végzettségű szakember kell alkalmazni.

KKV start innováció tervezet

Piacvezérelt KFI

A teljes keret több, mint fele, 45 milliárd forint van erre elkülönítve. Célja piacképes termék vagy szolgáltatás fejlesztése. Lehetőség lesz arra, hogy a korábbi KFI pályázatokban kifejlesztett prototípusokat piacra vigyék, vagy akár teljesen újat fejlesszenek.

A Támogató kiemelte, hogy fokozott figyelmet kell fordítani a reális piaci igény felmérésére és bemutatására, valamint figyelmeztetett, hogy tervezzenek a KKV-k reális költségekkel, hiszen “ha valaki túlárazza magát, azonnal kizárja magát a pályázatból”.

Piacvezérelt KFI tervezet

Ha fejlesztenéd a céged, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk elkészíteni a támogatási kérelmet. Pályázatíró cégünk ingyenes előminősítést valamint díjmentes pályázati tanácsadást is biztosít.

FELVESZEM A KAPCSOLATOT

Nyílt Innováció

A nagyvállalatokat, illetve partnerként a kkv-kat és Start-up cégeket célozza. A vissza nem térítendő támogatási összeg 10-150 millió forint lehet. Lehetőség nyílik felsőoktatási intézmények bevonására is konzorciumi partnerként.

Nyílt Innováció tervezet

Ipar-Egyetem Együttműködés

A nagyvállalatok és a felsőoktatási intézmények konzorciumai jelentkezhetnek. Az igényelhető támogatás 1 és 6 milliárd forint,  a maximális támogatási intenzitás pedig 80%.

Ipar egyetem együttműködés tervezet

Ha innovációs fejlesztést tervezel vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy el tudjuk végezni vállalkozásod KFI támogatások szerinti előminősítését, valamint tanácsot tudjuk adni a tervezett fejlesztésre vonatkozóan.

FELVESZEM A KAPCSOLATOT