a-varosi-civil-alap-kereteben-civil-kozossegi-tevekenysegek-es-felteteleinek-tamogatasa-VCA-KP-1-2024

Városi Civil Alap „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” VCA-KP-1-2024

A Városi Civil Alap keretében a „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázat célja az 5000 fő feletti településeken működő civil szervezetek ingatlan vásárlásához és felújításához, gépjármű- és eszközbeszerzéshez, programjaik finanszírozásához, valamint kommunikációs tevékenységük történő támogatása.

A pályázat benyújtására jogosultak köre:

A pályázati lehetőség kifejezetten azon egyesületek és alapítványok számára elérhető, amelyek az alábbi kritériumoknak megfelelnek:

 1. Az egyesület vagy alapítvány nyilvántartásba van véve a bíróságon, és ez a regisztráció 2023. szeptember 1. előtt történt.
 2. Az egyesület vagy alapítvány székhelye a pályázat benyújtásának időpontjában olyan magyarországi településen található, ahol a lakosságszám 2023. január 1-jén meghaladta az 5000 főt.

(https://nyilvantarto.hu/hu/statisztikak?stat=kozerdeku) Egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be a jelen pályázati kiírás keretében és kizárólag egy pályázati kategóriára igényelhet támogatást.

A támogatásra rendelkezésre álló forrás mértéke: 4 800 000 000,- Ft

Pályázat benyújtásának határideje és módja:

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren (NIR) keresztül lehet benyújtani. A pályázatokat 2023. szeptember 1. 10 óra 00 perc – 2023. október 2. 12 óra 00 percig lehet beadni.

Támogatott tevékenységek és időtartam:

A támogatás időtartama 2024. január 1. – 2025. december 31.-ig terjed, Járműberuházás támogatása, működési, valamint eszközbeszerzési támogatás, működési, valamint programszervezési támogatás illetve működési, valamint kommunikációs tevékenység támogatása esetén a fenntartási kötelezettség a megvalósítási időszak lejártától számított három éven át, ingatlanberuházás támogatása esetében a megvalósítási időszak lejártától számított öt éven át tart.

1, Civil szervezetek ingatlanberuházási, felújítási támogatása (VCA-KP-1-2024/1)

 • Ingatlan-tulajdon szerzésére.
 • Tulajdonukban lévő ingatlan felújítására.
 • Önkormányzat tulajdonában vagy önkormányzat által alapított nonprofit gazdasági társaság tulajdonában/kezelésében lévő ingatlan felújítására, feltéve, hogy legalább 5 éves, ingyenes használatról szóló előzetes megállapodás van a civil szervezet és az önkormányzat között.
 • Egyházi jogi személy tulajdonában lévő ingatlan felújítására, feltéve, hogy legalább 5 éves, ingyenes használatról szóló előzetes megállapodás van a civil szervezet és az egyházi jogi személy között.

Az a pályázó, aki a 2021. és a 2022. évi Városi Civil Alap terhére ingatlan-tulajdon vásárlást valósított meg, a 2024. évi Városi Civil Alap terhére ingatlan-tulajdon vásárlásra nem nyújthat be pályázatot. Ingatlan felújítási támogatás igénylésére ebben az esetben is van lehetőség.

2, Civil szervezetek gépjárműbeszerzési támogatása (VCA-KP-1-2024/2)

A program keretében civil szervezetek gépjárművek beszerzését és karbantartását finanszírozhatják. Lehetőség van új és használt gépjárművek vásárlására, karbantartására, felújítására, és alkatrészek beszerzésére.

Az a pályázó, aki a 2021. és a 2022. évi Városi Civil Alap terhére gépjárműbeszerzési támogatásban részesült, a 2024. évi Városi Civil Alap gépjárműbeszerzési kategóriára nem nyújthat be pályázatot.

3, Civil szervezetek működési, valamint eszközbeszerzési támogatása (VCA-KP-1-2024/3)

 • Működési költségek, mint például rezsiköltségek, bérleti díjak, foglalkoztatási költségek (bérköltség, megbízási díjak, járulékok stb.), munka- és védőruházat, adminisztrációs költségek (könyvelői díj), üzemanyagköltségek.
 • Tevékenységükhöz kapcsolódó eszközök beszerzése.
 • Járművek karbantartása, felújítása, valamint alkatrészek beszerzése.
 • Nem gépi meghajtású új járművek beszerzése, például kerékpárok.

4, Civil szervezetek működési, valamint programszervezési támogatása (VCA-KP-1-2024/4)

 • Civil szervezet működési költségei, például rezsiköltség, bérleti díj, foglalkoztatási költségek (bérköltség, megbízási díj, járulékok stb.), munka- és védőruházat, adminisztrációs költségek (könyvelői díj), üzemanyagköltség.
 • Helyi közösség életét meghatározó, értékmegőrző, értékteremtő programok előkészítése és megvalósítása.
 • Programokhoz kapcsolódó költségek támogatása, valamint a programokhoz kapcsolódó eszközök beszerzése.

5, Civil szervezetek működési, valamint kommunikációs tevékenységének támogatása (VCA-KP-1-2024/5)

 • Működési költségek (pl. rezsiköltség, bérleti díj, foglalkoztatási költségek, adminisztrációs költségek stb.).
 • Kommunikációs tevékenység fejlesztése és eszközbeszerzés.
 • Szervezeti arculat kialakítása.
 • Honlap fenntartása és üzemeltetése.
 • Kommunikációs tevékenységhez kapcsolódó eszközök beszerzése.
 • Kommunikációs stratégia megvalósítása, különösen a médiamegjelenések szempontjából.

Biztosítéknyújtási kötelezettség: Amennyiben a kapott támogatás meghaladja az 1 000 000 Ft-ot, a kedvezményezettnek biztosítékot kell nyújtania, felhatalmazó levél formájában.

Tevékenységenként igényelhető maximális támogatási összeg:

Az elszámolható általános költségek mértékére, illetve arányára vonatkozó elvárások:

A pályázat tartalmi értékelésének szempontjai:

a) a pályázat indokoltsága, célja, részletes szakmai tartalma, komplexitása;
b) a benyújtott pályázat költségvetésének megalapozottsága;
c) a pályázó civil szervezet tevékenysége,
d) a pályázattal megvalósítani kívánt helyi társadalmi szükséglet, elérendő helyi társadalmi hatás;
e) a támogatás civil szervezetre gyakorolt hatása (szervezet fenntarthatósága, további fejlődés lehetősége stb.);
f) a Városi Civil Alap céljaihoz való viszonya, területi kiegyenlítettség érvényesítése.

A tartalmi értékelést követően a pályázatról a Támogató várhatóan 2023. december 31. napjáig dönt.

A tájékoztatás nem teljes körű!

Bővebb tájékoztatásért kérjük keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken:

dr. Polgár Zoltán
telefonszám: +36-20/254 3255
e-mail cím: polgar.zoltan@blyxa.hu

Vida Zsombor
telefonszám: +36 20/277 9244
e-mail cím: vida.zsombor@blyxa.hu

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top