Munkahely teremtő pályázat KKV-k részére 2019

Munkahely teremtő pályázat KKV-k részére 2019

Ötmilliárd forintos kerettel ismételten pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A pénzügyminiszter tájékoztatása alapján 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre. 

A program a korábbiakhoz hasonló tartalommal jelenik meg, az alaptámogatás mértéke ugyanakkor 1.7 millió forintra emelkedik új munkahelyenként.

Kiegészítő támogatás is igénybe vehető amennyiben a bővítés eredményeként

 • kiközvetített álláskereső
 • közfoglalkoztatott
 • hatodik életévét be nem töltött gyermeket nevelő nő kerül alkalmazásra.

Ha fentieken túl a fejlesztés kedvezményezett járásban vagy településen valósul meg, új munkahelyenként további 400 ezer forint támogatásra is pályázhatnak, így akár 3,6 millió forint támogatást is elérhető.

A kiírás keretében a kkv-k új eszközöket és gépeket szerezhetnek be, valamint építésre, ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordítható a támogatás.

A támogatási programokét ciklusban valósul meg,

 • 2019. március 19-április 22.
 • 2019. augusztus 1-szeptember 5.

A pályázaton Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV vehet részt.

További feltételek

 • a beruházás legkorábban a támogatási igény benyújtását követő napon kezdhető meg
 • a beruházásban érintett telephelynek szerepelnie kell a cégnyilvántartásban
 • legalább egy lezárt teljes üzleti év szükséges
 • a beruházásban érintett telephelyen legalább 2 fő, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítendő új munkahely

Fenntartási kötelezettség

A beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat az eredeti foglalkoztatási célnak megfelelően a beruházás befejezésétől (üzembe helyezés időpontjától) számított 3 évig folyamatosan fenntartani és működtetni szükséges.

A létszámbővítés eredményeként felvett többletlétszámára együttesen legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettség áll fenn.

Saját forrás

A támogatáshoz legalább 25% önerő szükséges.

Döntés

A határidőben benyújtott, formailag megfelelő és érvényes pályázatok támogatásáról vagy a támogatási igény elutasításáról – a kormányhivatal javaslatának figyelembevételével – a miniszter mérlegelési jogkörében az alábbiak szerint dönt:

 1. pályázati ciklus (2019.03.18-2019.04.22.): 2019. június 11. napjáig;
 2. pályázati ciklus (2019.08.01-2019.09.05.): 2019. október 22. napjáig.

A teljes pályázati felhívás ezen a linken érhető el.

Ha segítségre van szükséged a pályázattal kapcsolatban, vedd fel velünk itt a kapcsolatot és segítünk a pályázat elkészítésében.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top