GINOP-4.1.3 napelemes pályázat

Módosult a napelemes pályázat, még többen vehetik igénybe

Több ponton is módosult a GINOP-4.1.3-19 vállalkozásoknak szóló napelemes pályázata. Cikkünkben összeszedtük a pályázat legfontosabb tudnivalóit és bemutatjuk a lényegi változásokat is.

Alapvetően azok a mikro- kis- és középvállalkozások pályázhatnak 1-3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, melyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • rendelkeznek legalább egy teljes lezárt üzleti évvel
  • van Pest-megyén kívüli fejlesztési helyszínük, ami tulajdoni lap szerint nem lakhatási célú
  • az utolsó lezárt üzleti évben legalább 1 fős volt a statisztikai létszámuk
  • a bevétel kevesebb, mint 50%-a származik mezőgazdasági tevékenységből
  • legalább 5500 kWh volt az éves fogyasztásuk az utolsó 3 évből 1 évben. Ez kb 20.000 Ft/hó villanyszámlát jelent

Van még ezen túl jó néhány egyéb feltétel is, de a fenti kitételeknek való megfelelés már jó kiindulópont a sikeres pályázathoz.

A támogatási mértéke elméletileg 100%-os, de ez csak 200.000 Ft / kWp beépített kapacitásig szól. Az e fölötti rész önerőből fizetendő. A gyakorlatban 70% körüli támogatási intenzitással érdemes számolni.

Egy támogatást igénylő a GINOP-4.1.3-19 pályázati felhíváson egyszerre több támogatási kérelmet is benyújthat, vagyis a feltételeknek megfelelő valamennyi bejegyzett telephelyen/fióktelepen megvalósulhat a napelemes fejlesztés.

A leggyakoribb okok, ami miatt egy cég nem tudja igénybe venni a támogatást

  • negatív, vagy a jegyzett minimum alatti a saját tőke
  • a projekt összköltsége meghaladja a legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevétel összegének a felét
  • a projekt elszámolható összköltsége meghaladja a legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti személyi jellegű kiadások összegét
  • amely megvalósítási helyszínen már napelemes rendszer működik
  • egyéni vállalkozó a pályázaton nem vehet részt!

Támogatható tevékenységek

A fejlesztéssel érintett épület akár teljes villamos-energiaigényét fedező, minimum 5 kWp, maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. 

A fogyasztást számlákkal kell tudni igazolni, amit azonban nem szükséges a pályázathoz csatolni.

A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén és a módosítás eredményeként már akár autóbeálló vagy árnyékoló tetején is elhelyezésre kerülhet.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje

Kérelmek benyújtására 2020. szeptember 30-ig van lehetőség.

Fenntartási kötelezettség

A projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 év.

Pályázatíró cégünk már 74 db nyertes GINOP-4.1.3 támogatási kérelmet készített fix díj nélkül, kizárólag sikerdíj ellenében. Ha pedig napelemes partnerünket választod a kivitelezésre, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb ár/érték arányt kapod.

Az ingyenes és kötelezettségektől mentes előminősítéshez töltsd ki az alábbi adatlapot:

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Scroll to Top