GINOP-4.1.3 napelemes pályázat

Módosult a napelemes pályázat, még többen vehetik igénybe

Több ponton is módosult a GINOP-4.1.3-19 vállalkozásoknak szóló napelemes pályázata. Cikkünkben összeszedtük a pályázat legfontosabb tudnivalóit és bemutatjuk a lényegi változásokat is.

Alapvetően azok a mikro- kis- és középvállalkozások pályázhatnak 1-3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, melyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • rendelkeznek legalább egy teljes lezárt üzleti évvel
  • van Pest-megyén kívüli fejlesztési helyszínük, ami tulajdoni lap szerint nem lakhatási célú
  • az utolsó lezárt üzleti évben legalább 1 fős volt a statisztikai létszámuk
  • a bevétel kevesebb, mint 50%-a származik mezőgazdasági tevékenységből
  • legalább 5500 kWh volt az éves fogyasztásuk az utolsó 3 évből 1 évben. Ez kb 20.000 Ft/hó villanyszámlát jelent

Van még ezen túl jó néhány egyéb feltétel is, de a fenti kitételeknek való megfelelés már jó kiindulópont a sikeres pályázathoz.

A támogatási mértéke elméletileg 100%-os, de ez csak 200.000 Ft / kWp beépített kapacitásig szól. Az e fölötti rész önerőből fizetendő. A gyakorlatban 70% körüli támogatási intenzitással érdemes számolni.

Egy támogatást igénylő a GINOP-4.1.3-19 pályázati felhíváson egyszerre több támogatási kérelmet is benyújthat, vagyis a feltételeknek megfelelő valamennyi bejegyzett telephelyen/fióktelepen megvalósulhat a napelemes fejlesztés.

A leggyakoribb okok, ami miatt egy cég nem tudja igénybe venni a támogatást

  • negatív, vagy a jegyzett minimum alatti a saját tőke
  • a projekt összköltsége meghaladja a legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevétel összegének a felét
  • a projekt elszámolható összköltsége meghaladja a legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti személyi jellegű kiadások összegét
  • amely megvalósítási helyszínen már napelemes rendszer működik
  • egyéni vállalkozó a pályázaton nem vehet részt!

Támogatható tevékenységek

A fejlesztéssel érintett épület akár teljes villamos-energiaigényét fedező, minimum 5 kWp, maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. 

A fogyasztást számlákkal kell tudni igazolni, amit azonban nem szükséges a pályázathoz csatolni.

A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén és a módosítás eredményeként már akár autóbeálló vagy árnyékoló tetején is elhelyezésre kerülhet.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje

Kérelmek benyújtására 2020. szeptember 30-ig van lehetőség.

Fenntartási kötelezettség

A projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 év.

Pályázatíró cégünk már 74 db nyertes GINOP-4.1.3 támogatási kérelmet készített fix díj nélkül, kizárólag sikerdíj ellenében. Ha pedig napelemes partnerünket választod a kivitelezésre, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb ár/érték arányt kapod.

Az ingyenes és kötelezettségektől mentes előminősítéshez töltsd ki az alábbi adatlapot:

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top