Koppány-völgyi mikrovállalkozások és őstermelők tevékenységeinek támogatása

Koppány-völgyi mikrovállalkozások és őstermelők tevékenységeinek támogatása

A Vidékfejlesztési Program keretén belül érhetőek el azok a pályázati felhívások, melyek valóban a legkisebb méretű vállalkozásoknak, őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak szólnak és akár 70%-os vissza nem térítendő támogatást biztosítanak a tervezett fejlesztésekhez. Bár a feltételek célcsoportonként eltérnek, ebben  a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Kik pályázhatnak?

A Koppány-völgyi Helyi Akciócsoport (HACS) illetékességi területén (településein) működő őstermelők és mikrovállalkozások, akik helyben szolgáltatnak, állítanak elő termékeket és ezzel segítik közvetlen környezetük fejlődését. A teljes településlistát a cikk végén találod.

Feltétel, hogy rendelkezz már legalább egy lezárt üzleti évvel. Vállalkozási formát tekintve az alábbi gazdálkodási formák nyújthatnak be támogatási kérelmet:

 • Korlátolt felelősségű társaság (113)
 • Betéti társaság (117)
 • Egyéni vállalkozó (231)
 • Adószámmal rendelkező magánszemély (233)
 • Őstermelő (ost)

Mezőgazdasági termék (Annex 1) elsődleges termelésére, feldolgozására és forgalmazására irányuló projektet kizárólag mikrovállalkozásnak minősülő olyan mezőgazdasági termelő nyújthat be, amely igazolja, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőzőlezárt üzleti évben árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

Mekkora összegre lehet pályázni?

1.000.000-4.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatás 50% előleggel. Ez azt jelenti, hogy ha például 6.000.000 Ft értékű eszközre szeretnél pályázni, akkor ennek 50-70%-ára, igényelhetsz támogatást, a fennmaradó részt saját forrásból kell fedezni.

Ha az egyszeri elszámolást választod, akkor nem kell az önerő rendelkezésre állását bemutatnod, de ez esetben nem igényelhetsz előleget sem, ezt mindenképp érdemes mérlegelni.

Mire lehet pályázni?

 • A termékek és előállítási módok bemutatását szolgáló létesítmény kialakítása, fejlesztése *
 • A termelő és/vagy feldolgozó tevékenység végzésére szolgáló létesítmény kialakítása, fejlesztése *
 • A termék előállítását szolgáló eszközök, gépek beszerzése, fejlesztése
 • A termék értékesítését szolgáló eszközök, gépek beszerzése, fejlesztése

Figyelem: Traktor és gépjármű beszerzése NEM támogatható!

* Tapasztalataink szerint az építési tevékenység támogatása rendkívül vonzó, a valóságban azonban csak a legritkább esetben bizonyul ésszerű döntésnek. Az előzetes engedélyek, tervdokumentációk, energetikai és statikai vizsgálatok, az Építési Normagyűjtemény használata gyakorlatilag felemészti a támogatás egy jelentős részét, kivitelezésre nem marad forrás. A felújítás viszont már reális lehetőség, ebben érdemes gondolkodni.

Nagyon pozitívnak ítéljük azonban azt, hogy a támogatás egy részét marketing tevékenységre lehet fordítani, amiben többek között honlap elkészítése is finanszírozható. A helyi mikrovállalkozások jellemzően nem rendelkeznek ugyanis sem marketing stratégiával, sem marketing tervvel, aminek megléte hatalmas versenyelőnyhöz juttatja őket.

Fontos tudnivalók

 • A fejlesztés helyszínének per és tehermentesnek kell lennie
 • Csak új eszközök és gépek beszerzése támogatott
 • MÁK regisztrációra, és ügyfél- vagy cégkapura van szükség a benyújtáshoz
 • A támogatást igénylőnek átlátható szervezetnek kell lennie
 • A tervezett fejlesztésnek nem lehet kiszorító vagy helyettesítő hatása
 • A támogatási kérelem benyújtása előtt, a Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesülettel személyes konzultáción kell részt venni
 • A fenntartási időszak 3 év, ami alatt az elért fejlesztést fenn kell tartani

Hogyan pályázzak?

A legbiztosabb módja a sikeres pályázásnak, ha felveszed velünk a kapcsolatot a település lista alatti egyszerűsített űrlapon. Mi megvizsgáljuk a vállalkozásod pályázati lehetőségeit, elmondjuk, hogy mit kell tenned a pályázat benyújtásához, valamint segítünk elkészíteni az üzleti tervedet is.

(Andocs, Ádánd, Balatonendréd, Balatonföldvár, Balatonöszöd, Balatonszabadi, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonvilágos, Bábonymegyer, Bálványos, Bedegkér, Bonnya, Értény, Fiad, Kapoly, Kánya, Kára, Kereki, Kisbárapáti, Koppányszántó, Kötcse, Kőröshegy, Lulla, Miklósi, Nagyberény, Nagycsepely, Nágocs, Nyim, Pusztaszemes, Ságvár, Sérsekszőlős, Siójut, Som, Somogyacsa, Somogydöröcske, Somogyegres, Somogymeggyes, Szántód, Szorosad, Szólád, Tab, Teleki, Tengőd, Torvaj, Törökkoppány, Zala, Zamárdi, Zics)

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top