kkv-ginop-plusz

KKV kapacitásbővítő támogatás GINOP Plusz-3.2.4-23

A felhívás keretében az a KKV nyújthat be pályázatot, amely vállalja, hogy a négy leghátrányosabb helyzetű magyarországi régióban működő bejegyzett székhelyén, telephelyén vagy fióktelepén legalább 1 fő munkavállalóval bővíti a foglalkoztatottak számát úgy, hogy annak 2023. augusztus havi átlagos statisztikai állományi létszámához képest a vállalkozás által foglalkoztatottak számának nettó növekedését kell eredményeznie

Jogosultsági szempontok:

 • mikro-/kis-/középvállalkozás (vizsgálják a kapcsolt és partnervállalkozásokat is)
 • 4 leghátrányosabb magyarországi régióban bejegyzett székhelyen, telephelyen vagy fióktelepen (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl)
 • minimum 1 maximum 10 fő 15-64 év közötti munkavállalóra lehet igényelni (4 órás foglalkoztatottnál 2 fő számít 1-nek)
 • létszámbővítést kell vállalni a 2023. október havi átlagos statisztikai állományi létszámához képest
 • olyan munkavállalók alkalmazásához igényelhető támogatás, akiknek a felvételt megelőző hónapban nem volt munkából származó jövedelme, kivéve az egyszerűsített foglalkoztatás keretében végzett alkalmi munkából származó jövedelmet
 • legalább 1 lezárt teljes üzleti év szükséges és éves átlagos statisztikai állományi létszámnak minimum 1 fő
 • a megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyzésre kerülnie
 • nem támogatható olyan vállalkozás, amely 2023. október hónapot követően csökkentette a létszámát, kivéve az itt felsorolt, figyelmen kívül hagyható eseteket:

önkéntes kilépés, munkaképesség megváltozása, öregségi nyugdíjazás, önkéntes munkaidő-csökkentés vagy kötelességszegés miatti jogszerű elbocsátás, azonnali hatályú felmondás

Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke új munkavállalónként hat hónapra a 30%-os önrész figyelembevételével összesen legfeljebb 2.467.920 Ft, mely az alábbi támogatási elemekből áll:

 • 6 hónap munkabér (max. 400.000 ft/fő/hó és az ehhez tartozó szociális hozzájárulási adó 52.000 ft/fő/hó 70%-nak erejéig)
 • a bérköltségen túl annak legfeljebb 30%-ának (94.920 Ft/fő/hó) arányában megállapított támogatás új eszközbeszerzésre
  • Eszközbeszerzés (új eszközök beszerzése az új munkavállalók foglalkoztatásához, zöld és digitális átálláshoz, környezetvédelmi horizontális előírások teljesítéséhez kapcsolódóan, – beleértve a szállítást, üzembe helyezést, betanítást, amely közvetlenül az eszközhöz kapcsolódik),
  • Online marketing és felhőalapú üzleti szolgáltatásvásárláshoz kapcsolódó költségek,
  • Zöld átálláshoz kapcsolódó horizontális tevékenység szolgáltatási költségei,
  • Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság

Támogatási intenzitás: 70%

Támogatott foglalkoztatási időszak: 6 hónap

Továbbfoglalkoztatás: 4 hónap (ezalatt a felvett munkavállaló munkaideje és bruttó bére nem csökkenhető)

Legkésőbb a támogatói okirat kiadását követő 90. napon belül igazolnia kell a teljes létszámnövekedést

A költségek elszámolhatóságának végső időpontja: a foglalkoztatás fenntartására vonatkozó kötelezettség lezárultát követő 30. nap, de legkésőbb 2025. május 31.

Az értékelés során plusz pontszámot jelent a ténylegesen 440.000 Ft-nál magasabb bruttó munkabérre történő bejelentés.

Elnyert támogatás kifizetése:

 • A támogatói okirat hatálybalépését követően a megítélt támogatási összeg 50%-a előlegként kerül kifizetésre (15 napon belül, nem kell külön igényelni)
 • A támogatói okiratban vállaltak megvalósulásáról a támogatott vállalkozásnak negyedévente (összesen 2 alkalommal) részbeszámolót szükséges beküldenie

Benyújtás: 2024. január 31-ig, postai úton (a határidőnél a postára adás dátuma a mérvadó)

Megvalósítási időszak: 2025.április 30-ig

Amennyiben a lehetőség felkeltette figyelmét, a részletekről kérjük, tájékozódjon az alábbi munkatársainknál:

dr. Polgár Zoltán
+36 20/254 3255
polgar.zoltan@blyxa.hu

Vida Zsombor
+36 20/277 9244
vida.zsombor@blyxa.hu

dr. Lakatos Szilárd
+36 20/403 3456
lakatos.szilard@blyxa.hu

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top