Az NKFI Hivatal mentorprogramja segíti az innovatív kkv-at a Horizont 2020 keretprogram korábban KKV eszköz, jelenleg EIC Accelerator néven futó pályázatára való felkészülésben.

A nyertes pályázók 0,5–2,5 millió eurós támogatást kaphatnak a fejlesztéseikhez és a piacosításhoz. Pályázni folyamatosan lehet, az utolsó beadás határideje 2020 októbere.

A kkv-k az innovációs tartalommal rendelkező, prototípus szintjén már létező fejlesztéseikből a nemzetközi piacon is versenyképes, nagy árbevételt hozó terméket/szolgáltatást hozhatnak létre a fejlesztés segítségével.

A kkv pályázat folyamatos beadású, évente négy értékelési határnappal.

A mentorálás az alábbiakat foglalja magában:

  • Tanácsadás a konkrét projekttel kapcsolatban (a fejlesztés újdonságtartalmának, valós piaci lehetőségeinek, a piacra jutás módjának vizsgálata; szellemitulajdon és annak védelme; a kkv által biztosítandó csapat alkalmasságának felmérése és a hiányzó kompetenciák beazonosítása; a projekt végrehajtásának megtervezése; üzleti számításokkal kapcsolatos tanácsadás, bemutatkozó előadás elkészítése).
  • A pályázat tervezetének átnézése: a formai és tartalmi elemek véleményezése; javaslatok megfogalmazása.
  • Felkészítés az interjúra: a bemutatkozó előadás prezentációja; a lehetséges interjúkérdések megbeszélése.

A mentorálást az EU-s pályázatok, az innovációmenedzsment és az üzletfejlesztés terén tapasztalt külső szakértők végzik.

A programra való regisztráció során megadott bemutatkozás alapján kerülnek kiválasztásra a mentorálandó vállalkozások.

A programra itt lehet regisztrálni.