turisztikai marketing

Hatékony marketing tippek turisztikai vállalkozásoknak

Vállalkozásod eredményessége érdekében fontos egy megfelelő marketing stratégia kialakítása. Ahhoz, hogy céged minél több ügyfelet vonzzon be a marketing segítségével kell meggyőznöd potenciális célközönséged. A turizmus területén igen nagy a verseny, így nincs könnyű dolgod, azonban számos lehetőség rejlik ebben a digitalizált világban. Hogyan tunningold fel pályázatodat vagy vállalkozásod marketing stratégiáját? Szatmári Szabina, a MarketingProfesszorok tanácsadója segítségével megmutatjuk!

Piackutatás

Az első és legfontosabb lépés egy vállalkozás elindítása vagy fellendítése előtt, hogy felmérjük a piacon lévő versenytársakat és célközönségünk igényeit. Ezekből az információkból tudunk kiindulni a leghatékonyabban, hiszen máris könnyebb dolgunk lesz stratégiánkat az igényekhez mérten kialakítani.

Ha már működő vállalkozásunk van, az eddigi ügyfeleinket is érdemes megkérdezni, mennyire elégedettek szolgáltatásainkkal. Ebből sok információ kiszűrhető, hogy melyek azok a területek, amelyek erősíteni kell, és melyek azok a hiányosságok, amiket pótolnunk szükséges. Emellett érdemes körbe néznünk különböző fórumokon, blogokon egyaránt, ahol szintén találhatunk ügyfélvéleményeket.

Weboldal

A mai világban szinte elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás weboldal nélkül érvényesüljön. A turizmus területén főleg kiemelkedő jelentőséggel bír egy jó weboldal létrehozása. A turizmusban minden a vizualizációra épül, hiszen potenciális ügyfeleink szeretnék tudni, hogy például az adott szálloda, ahol szeretnének megszállni, hogyan néz ki, milyen a konyha, milyen ételek kaphatók, milyen a wellness részleg, a környék, és így tovább.

A weboldalon nem csak a minőségi képeknek van nagy szerepe, de a tartalmaknak is egyaránt. Minden fontos információt fel kell tüntetnünk weboldalunkon, hogy a látogatókat arra ösztönözzük valóban jól döntenek, ha minket választanak. A weboldal kialakítására, designjára, tartalmaira, mind oda kell figyelni, így ezen semmiképp nem érdemes spórolnunk turisztikai vállalkozásként.

Keresőoptimalizálás

Bár ez némileg összefügg a weboldallal, mégis külön érdemes megemlíteni. Ahhoz, hogy weboldalunk megtalálható legyen megfelelő keresőoptimalizálásra van szükség. A turisztikai helyek megtalálásához különösen fontos, hogy olyan releváns kifejezésekre is megtalálhatóak legyünk, amelyek akár a helyi vagy a környéken lévő látványosságokhoz köthetők.

Érdemes kulcsszó kutatást végezünk mielőtt nekilátunk a keresőoptimalizálásnak. A legfontosabb, hogy a potenciális ügyfeleink fejével próbáljunk meg gondolkozni, hogy vajon milyen szavakra kereshetnek, amely által a mi vállalkozásunk megfelelő lehet a számukra. Ha ezeket a kulcsszavakat, kifejezéseket megtaláltuk, akkor ezeket weboldalunk tartalmaiban is fel kell használnunk, hiszen a Google algoritmusa ez alapján hozza elő a találatokat.

Persze, sok minden más is befolyásolja a rangsorolást, de a lényeg, hogy a megfelelő kifejezések szerepeljenek a weboldalon és ezeket minőségi tartalmakban használjuk. A keresőoptimalizáláshoz egyébként érdemes szakemberhez fordulni, hogy a piacon érvényesülni tudjunk.

turisztika seo banner
A keresőoptimalizálás ma már nélkülözhetetlen.

Videós tartalmak

Amibe szintén megéri befektetni, azok a videós tartalmak. A weboldalra és a közösségi média felületeken egyaránt érdemes alkalmazni őket. Nem kell jelentős költségeket ráfordítani, hiszen a mai okostelefonok egyaránt képesek jó minőségű videók létrehozására. A felhasználók körében egyre népszerűbbek ezek a tartalmak, így mindenképp fordítsunk rá kellő figyelmet.

Akár szolgáltatásaink bemutatására is tökéletes választás lesz, vagy vállalkozásunk bemutatására egyaránt. A lényeg, hogy gondoljuk át mit szeretnénk bemutatni, milyen formában és mi az, amit szívesen megnézne közönségünk. Erre remek példa lehet akár egy kulisszák mögötti videós tartalom is, ahol akár alkalmazottjaink vagy a cégvezető beszél a vállalkozásról. Készítsünk erre szintén külön stratégiát, így akár videó sorozatot is létrehozhatunk.

A tartalmasabb videókat inkább weboldalunkon jelenítsük meg, még a rövidebb videókat érdemesebb a közösségi média felületeken alkalmazni.

Közösségi média

Egy turisztikai vállalkozás kommunikációs ereje a vizualitásban rejlik. Ezt főleg a közösségi média felületein alkalmazhatjuk. A képes és videós tartalmak a legkedveltebb eszközök ezeken a platformokon. A Facebook és az Instagram alap felületek, még a turizmusban a másik igen közkedvelt felület a Pinterest. Itt az ízléses képek tökéletesen megállják a helyüket.

Fontos ezeknek a felületeknek a kezelésében, hogy folyamatos tartalommal szolgáljunk közönségünk számára, így mindig szem előtt maradhatunk. Hetente többször osszunk meg érdekes, kreatív tartalmakat. A lényeg, hogy ezek a platformok nem elsősorban reklámfelületként funkcionálnak. Emiatt figyeljünk oda a bejegyzések minőségére és tartalmára, hogy ne alkalmazzunk folyamatos vásárlásösztönző posztokat.

Blog

A storytelling, mint tartalomtípus az egyik legjobb kommunikációs forma lehet a turizmus területén. Ez egy úgynevezett elmesélési forma, amelyet blog formájában alkalmazhatunk a vállalkozás weboldalán. Itt érdekességeket, a közelben lévő látnivalókat, izgalmas programokat is megjelentethetünk anélkül, hogy konkrétan vállalkozásunkat hirdetnénk. Így olyan emberek is a weboldalunkra tévedhetnek, akik nem közvetlenül például szállást keresnek, hanem csak a környéken lévő látnivalók érdeklik. Ezzel elérhetjük azt, hogyha már weboldalunkra érkezett egy felhasználó, akkor feltérképezi a mi vállalkozásunkat is és akár szobát is foglal nálunk.

Röviden, egy megfelelő marketingstratégia nagyon fontos az idegenforgalmi üzletág számára, remélem, hogy a fent említett hatékony ötletek valóban nagy hatást gyakorol a munkájára. Amennyiben komplett marketing stratégia kialakítására lenne szüksége, kérje segítségünket IDE kattintva!

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top