ginop-plusz-2024

Elindulnak a várva várt uniós pályázatok!

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében összesen mintegy 910 milliárd forint EU-forrás meghirdetése várható a következő hónapokban, amelyből két pályázati keretösszeget már jövő héten közzétesz a kormány.

A GINOP Plusz kapcsán a következő két téma kap prioritást:

  • Vállalkozásfejlesztés terén létrehozott 450 milliárd forintos keret, melynek nagy része visszatérítendő, tehát hitel alapú forrás.
  • A munkaerőpiaci aktivitás növelésére pedig 460 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Ez a keret nagyrészt vissza nem térítendő támogatásokat takar.

Ennek keretében mintegy 6-8 pályázati program meghirdetése várható a következő hónapokban.

Jelen információk szerint jövő héten azt a két pályázatot jelentik be, amelyek már márciusban indulnak. Az egyik pályázat a vállalkozásfejlesztési prioritáshoz tartozik, 130 milliárd forintos lesz a keretösszege, a másik az aktivitásnövelési prioritáshoz tartozik és 130-150 milliárd forint körüli kerettel várható.

Fontos felhívnunk rá a figyelmet, hogy a következő negyedévekben újabb programokat fognak bejelenteni, hiszen a kitűzött cél a 910 milliárd forintos keret teljes kimerülése a jövő év közepéig.

A vállalkozásfejlesztési keret (450 milliárd forint) nagy része hitelt takar, nulla százalékos kamattal. Ez főként a KKV-szektort fogja érinteni, és főként beruházások finanszírozására irányul majd a forrás.

A hitelforrásokat az MFB Pontokon keresztül juttatják majd el az érintettekhez, két bankon keresztül (MBH, Gránitbank). Az aktivitásnövelést segítő pályázatokat pedig az Országos Foglalkoztatási Alapon (OFA) keresztül bonyolítják majd le.

Arra biztatunk mindenkit, hogy aktívan készüljön fel a pályázatok beadására. A program részleteiről és a pályázati lehetőségekről folyamatosan küldjük a tájékoztatást.

Amennyiben a lehetőség felkeltette figyelmét, a részletekről kérjük, tájékozódjon az alábbi munkatársainknál:

dr. Polgár Zoltán
+36 20/254 3255
polgar.zoltan@blyxa.hu

Vida Zsombor
+36 20/277 9244
vida.zsombor@blyxa.hu

dr. Lakatos Szilárd
+36 20/403 3456
lakatos.szilard@blyxa.hu

Forrás: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20240213/itt-a-bejelentes-900-milliardos-eu-penz-jon-nulla-szazalekos-lesz-a-hitelkamat-668721

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top