Csemetekertek gépbeszerzése - VP2-4.1.3.7-20

Csemetekertek gépbeszerzése – VP2-4.1.3.7-20

A pályázat célja az erdészeti csemetekertek (a továbbiakban: csemetekert) versenyképességének fokozása, valamint az innovatív és környezetbarát kertészeti technológiák elterjesztésének támogatása.

A hazai jó minőségű erdészeti szaporítóanyag iránt mutatkozó fokozódó kereslet kielégítéséhez, valamint az erdészeti szaporítóanyag termesztési ágazat versenyképességének fenntartásához, fokozásához szükséges új gépek, eszközök beszerzése vagy minőségi cseréje támogatható. Ebből adódóan a felhívás elsődleges célja az erdészeti szaporítóanyag termesztési ágazat hatékonyságának javításához szükséges eszközök és géppark kialakításának ösztönzése.

Önállóan támogatható tevékenységek

Az erdészeti szaporítóanyag termesztési ágazat hatékonyságának javításához szükséges, a később megjelenő mellékletében felsorolt gépek, eszközök beszerzése:

 • Traktorok – kizárólag 1 db, 100 kW teljesítményt meg nem haladó, és 1 db 20 kW teljesítményt meg nem haladó traktor beszerzése támogatható.
 • Targoncák
 • Terület-előkészítés gépei
 • Talaj-előkészítés gépei
 • Növényvédelem gépei
 • Szaporítóanyag-termesztés gépei

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

 • projekt-előkészítés,
 • projekt-menedzsment,
 • vezérlő, térinformatikai szoftverek megvásárlása

Létszámtartásra és létszámbővítésre vonatkozó kötelezettségek

Amennyiben a cég munkavállalókat foglalkoztat, úgy vállalnia kell, hogy a fenntartási időszak alatt fenntartja a bázislétszámot. A bázislétszám alapját a benyújtást megelőző naptári év foglalkoztatotti átlaglétszáma adja. 

Az új foglalkoztatottak számának bővítésére tett vállalást a bázislétszámon felül kell teljesíteni.

Szélfogó fasor telepítésére vagy fenntartására vonatkozó elvárások:

A szélfogó fasor telepítésére vagy fenntartására kapcsán többletpontra jogosult a támogatást igénylő, amennyiben;

 • a csemetekert egybefüggő területe eléri az 1,0 hektárt, amelyen belül a fasor legalább 5,0 méter széles és legalább 100 méter hosszú;
 • a fasorban egymástól legfeljebb 6,0 méter tőtávolságra, legalább 2 sorban helyezkednek el a telepített faegyedek. A fasor telepítéséhez legalább 120 cm nagyságú csemetét, vagy gyökeres dugványt kell alkalmazni a Csemetekertek gépbeszerzése – VP2-4.1.3.7-20 projektben;
 • a szélső fáktól legfeljebb 1,0 méter távolságra a fasor mindkét szélén cserjékből kialakított legalább 1-1 méter széles sáv van kialakítva. A cserjetövek legfeljebb 0,5 méter távolságban helyezkedhetnek el egymástól, a fasor mindkét szélén legalább 2 cserjesor telepítése vagy megléte szükséges;

A Csemetekertek gépbeszerzése – VP2-4.1.3.7-20 területi korlátozása

A projekt megvalósítási területe Magyarország. Támogathatóak tehát Pest-megyében és Budapest területén működő erdészeti csemetekertek is.

Fenntartási kötelezettség

A projekt megvalósítás befejezésétől számított 5 év.

Támogatást igénylők köre

Mezőgazdasági termelők, akik abban az esetben jogosultak támogatásra, amennyiben igazolják, hogy:

 • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek.
 • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – árbevételüknek legalább 50%- a mezőgazdasági tevékenységből származott. 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje

2020 augusztus 24. napjától 2021. július 12.

A támogatás mértéke, összege

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 50 millió Ft.

A Csemetekertek gépbeszerzése – VP2-4.1.3.7-20 támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.

Fiatal mezőgazdasági termelő számára 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitás jár.

Előleg igénylése

előleg mértéke a megítélt támogatás 50 %-a

További információért és pályázatírási segítségért vedd fel a kapcsolatot velünk elérhetőségeink egyikén, vagy töltsd ki a lenti rövid adatlapot!

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Scroll to Top