Csemetekertek gépbeszerzése - VP2-4.1.3.7-20

Csemetekertek gépbeszerzése – VP2-4.1.3.7-20

A pályázat célja az erdészeti csemetekertek (a továbbiakban: csemetekert) versenyképességének fokozása, valamint az innovatív és környezetbarát kertészeti technológiák elterjesztésének támogatása.

A hazai jó minőségű erdészeti szaporítóanyag iránt mutatkozó fokozódó kereslet kielégítéséhez, valamint az erdészeti szaporítóanyag termesztési ágazat versenyképességének fenntartásához, fokozásához szükséges új gépek, eszközök beszerzése vagy minőségi cseréje támogatható. Ebből adódóan a felhívás elsődleges célja az erdészeti szaporítóanyag termesztési ágazat hatékonyságának javításához szükséges eszközök és géppark kialakításának ösztönzése.

Önállóan támogatható tevékenységek

Az erdészeti szaporítóanyag termesztési ágazat hatékonyságának javításához szükséges, a később megjelenő mellékletében felsorolt gépek, eszközök beszerzése:

 • Traktorok – kizárólag 1 db, 100 kW teljesítményt meg nem haladó, és 1 db 20 kW teljesítményt meg nem haladó traktor beszerzése támogatható.
 • Targoncák
 • Terület-előkészítés gépei
 • Talaj-előkészítés gépei
 • Növényvédelem gépei
 • Szaporítóanyag-termesztés gépei

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

 • projekt-előkészítés,
 • projekt-menedzsment,
 • vezérlő, térinformatikai szoftverek megvásárlása

Létszámtartásra és létszámbővítésre vonatkozó kötelezettségek

Amennyiben a cég munkavállalókat foglalkoztat, úgy vállalnia kell, hogy a fenntartási időszak alatt fenntartja a bázislétszámot. A bázislétszám alapját a benyújtást megelőző naptári év foglalkoztatotti átlaglétszáma adja. 

Az új foglalkoztatottak számának bővítésére tett vállalást a bázislétszámon felül kell teljesíteni.

Szélfogó fasor telepítésére vagy fenntartására vonatkozó elvárások:

A szélfogó fasor telepítésére vagy fenntartására kapcsán többletpontra jogosult a támogatást igénylő, amennyiben;

 • a csemetekert egybefüggő területe eléri az 1,0 hektárt, amelyen belül a fasor legalább 5,0 méter széles és legalább 100 méter hosszú;
 • a fasorban egymástól legfeljebb 6,0 méter tőtávolságra, legalább 2 sorban helyezkednek el a telepített faegyedek. A fasor telepítéséhez legalább 120 cm nagyságú csemetét, vagy gyökeres dugványt kell alkalmazni a Csemetekertek gépbeszerzése – VP2-4.1.3.7-20 projektben;
 • a szélső fáktól legfeljebb 1,0 méter távolságra a fasor mindkét szélén cserjékből kialakított legalább 1-1 méter széles sáv van kialakítva. A cserjetövek legfeljebb 0,5 méter távolságban helyezkedhetnek el egymástól, a fasor mindkét szélén legalább 2 cserjesor telepítése vagy megléte szükséges;

A Csemetekertek gépbeszerzése – VP2-4.1.3.7-20 területi korlátozása

A projekt megvalósítási területe Magyarország. Támogathatóak tehát Pest-megyében és Budapest területén működő erdészeti csemetekertek is.

Fenntartási kötelezettség

A projekt megvalósítás befejezésétől számított 5 év.

Támogatást igénylők köre

Mezőgazdasági termelők, akik abban az esetben jogosultak támogatásra, amennyiben igazolják, hogy:

 • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek.
 • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – árbevételüknek legalább 50%- a mezőgazdasági tevékenységből származott. 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje

2020 augusztus 24. napjától 2021. július 12.

A támogatás mértéke, összege

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 50 millió Ft.

A Csemetekertek gépbeszerzése – VP2-4.1.3.7-20 támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.

Fiatal mezőgazdasági termelő számára 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitás jár.

Előleg igénylése

előleg mértéke a megítélt támogatás 50 %-a

További információért és pályázatírási segítségért vedd fel a kapcsolatot velünk elérhetőségeink egyikén, vagy töltsd ki a lenti rövid adatlapot!

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top