Átmeneti támogatás baromfitartók számára

Átmeneti támogatás baromfitartók számára

Megjelent a 29/2020. (VI.22.) AM rendelet a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból a baromfitartók részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeiről. A támogatás esetében a támogatási kérelem 2020. június 29. és július 12. között elektronikus úton nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz.


29/2020. (VI.22.) AM rendelet alapján a baromfiszektor szereplői 3 milliárd forinthoz juthatnak a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból, amelyet a koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak enyhítésére dolgozott ki a kormány. A rendelet a baromfitartóknak nyújtott átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeit tartalmazza. A támogatási kérelmeket 2020. június 29. és július 12. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. A benyújtással kapcsolatos részleteket az 56/2020 (VI.26.) MÁK közlemény tartalmazza.

Átmeneti támogatás baromfitartók számára

Szintén június 22-én jelent meg a Magyar Államkincstár 52/2020. (VI. 22.) számú közleménye, amely elsősorban azokat érinti, akik az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben még nincsenek nyilvántartásba véve, vagy akiknek változás-bejelentést, jogutódlás-bejelentést kell tenniük. A későbbi elektronikus benyújtások gördülékenysége érdekében kérjük, hogy ellenőrizzék adataikat a Kincstár rendszerében (https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes „Alkalmazás indítása”) és szükség esetén módosítsák azokat.

Az agrárminiszter 20/2020. (VI. 19.) számú rendelete a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások átmeneti támogatásának általános feltételeiről. A részletszabályokat ágazatspecifikus jogszabályok tartalmazzák. Az általános feltételeket tartalmazó jogszabály szerint az átmeneti támogatásokat a mezőgazdasági termelést és az élelmiszer-feldolgozást végző agrárágazati szereplők is igénybe vehetik, akik vissza nem térítendő támogatásban, kamattámogatásban vagy kezességi díjtámogatásban részesülhetnek. A mezőgazdasági termelők legfeljebb 100 000 eurónak megfelelő összeget kaphatnak.

A támogatás benyújtásához való segítségért töltsd ki a lenti adatlapot, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén. Forrás: nak.hu

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Scroll to Top