Átmeneti támogatás baromfitartók számára

Átmeneti támogatás baromfitartók számára

Megjelent a 29/2020. (VI.22.) AM rendelet a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból a baromfitartók részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeiről. A támogatás esetében a támogatási kérelem 2020. június 29. és július 12. között elektronikus úton nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz.


29/2020. (VI.22.) AM rendelet alapján a baromfiszektor szereplői 3 milliárd forinthoz juthatnak a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból, amelyet a koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak enyhítésére dolgozott ki a kormány. A rendelet a baromfitartóknak nyújtott átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeit tartalmazza. A támogatási kérelmeket 2020. június 29. és július 12. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. A benyújtással kapcsolatos részleteket az 56/2020 (VI.26.) MÁK közlemény tartalmazza.

Átmeneti támogatás baromfitartók számára

Szintén június 22-én jelent meg a Magyar Államkincstár 52/2020. (VI. 22.) számú közleménye, amely elsősorban azokat érinti, akik az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben még nincsenek nyilvántartásba véve, vagy akiknek változás-bejelentést, jogutódlás-bejelentést kell tenniük. A későbbi elektronikus benyújtások gördülékenysége érdekében kérjük, hogy ellenőrizzék adataikat a Kincstár rendszerében (https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes „Alkalmazás indítása”) és szükség esetén módosítsák azokat.

Az agrárminiszter 20/2020. (VI. 19.) számú rendelete a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások átmeneti támogatásának általános feltételeiről. A részletszabályokat ágazatspecifikus jogszabályok tartalmazzák. Az általános feltételeket tartalmazó jogszabály szerint az átmeneti támogatásokat a mezőgazdasági termelést és az élelmiszer-feldolgozást végző agrárágazati szereplők is igénybe vehetik, akik vissza nem térítendő támogatásban, kamattámogatásban vagy kezességi díjtámogatásban részesülhetnek. A mezőgazdasági termelők legfeljebb 100 000 eurónak megfelelő összeget kaphatnak.

A támogatás benyújtásához való segítségért töltsd ki a lenti adatlapot, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén. Forrás: nak.hu

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top