Állattartó telepek fejlesztésének támogatása VP2-4.1.1.-20

Állattartó telepek fejlesztésének támogatása VP2-4.1.1.-20

Állattartó telepek fejlesztésének támogatása VP2-4.1.1.-20 azonosítóval jelent meg a legújabb nagy összegű pályázati felhívás. A versenyképesség javítása érdekében építéssel járó technológiák beszerzése és fejlesztése, továbbá állattartó telepi épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése támogatható az alábbi célterületeken:

 1. célterület – Baromfitartó telepek korszerűsítése
 2. célterület – Sertéstartó telepek korszerűsítése
 3. célterület – Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése
 4. célterület – Juh és kecsketartó telepek korszerűsítése
 5. célterület – Egyéb állattartó telepek korszerűsítése(lófélék- (ló, szamár, öszvér), nyúl-, méh-, húshasznosítású galamb-, fürj-, strucc-, emu-, fácán-, fogoly- valamint csincsillatartás)

Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege:

 • az 1., és a 2. célterületek tekintetében minimum 100 millió Ft,
 • a 3. célterület tekintetében minimum 50 millió Ft,
 • a 4. és 5. célterületek tekintetében minimum 5 millió Ft,
 • és az összes célterület tekintetében maximum 2 milliárd Ft.

A támogatás 50%-a előlegként a szerződés kötést követően lehívható. A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 50 Mrd Ft.

A támogatás maximális mértéke:

 1. közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%-a,
 2. a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség 50%-a.
 3. a fiatal mezőgazdasági termelő által végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak
 4. a kollektív módon végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak.

Támogatást azok a mezőgazdasági termelők igényelhetnek, akik

 • legalább 6.000 EUR STÉ üzemmérettel rendelkeznek
 • árbevételük legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott

Önállóan támogatható tevékenységek

 1. Az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére, tárolására szolgáló építéssel járó technológiák beszerzése és fejlesztése.
 2. Állattartó telepi épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése támogatható az Állattartó telepek fejlesztésének támogatása VP2-4.1.1.-20 felhívásban

Önállóan nem támogatható tevékenységek

 1. Az állattartó gazdaságokban az energiafelhasználás csökkentése, az erőforrás-hatékonyság javítása
 2. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása pl. napelemes rendszerek kiépítése
 3. Projekt előkészítés
 4. Mérnöki feladatok
 5. Projektmenedzsment
 6. Egyéb szolgáltatások, beleértve a tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának kötelező tevékenységét
 7. A telepen belül megvalósítandó infrastruktúra-fejlesztés és/vagy eszközbeszerzés (üzemen belüli anyagmozgatás, illetve a vagyonvédelem gépeinek, eszközeinek beszerzése, továbbá a telepi infrastruktúra megvalósítása)
 8. Telepirányítási rendszer telepítése, egyedi termelés ellenőrzési és egyedi teljesítményvizsgálati rendszer telepítése, automatizált egyedi takarmányadagoló rendszer vezérlésének és periféria rendszerének telepítése, környezeti feltételek automatizált szabályozási rendszerének kialakítása
 9. Istállón belüli trágyakezelés technológiájának korszerűsítés
 10. A szervestrágya kijuttatás eszközeinek és munkagépeinek beszerzése
 11. Építéssel nem járó, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése

Nem támogatható tevékenységek

 • Erőgépek beszerzése.
 • A Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján a 2020-2022 közötti végrehajtási időszakokban a központi költségvetés, valamint az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének szabályairól szóló 57/2019. (XII. 14.) AM rendelet keretében támogatott tevékenységek

Az állattartó telepek fejlesztésének támogatása VP2-4.1.1.-20 létszámtartásra vonatkozó kötelezettségei:

Amennyiben a kedvezményezett munkavállalókat foglalkoztat, úgy vállalnia kell, hogy a fenntartási időszak alatt fenntartja a bázislétszámot. A bázislétszámot a benyújtást megelőző naptári év foglalkoztatotti átlaglétszáma adja.

Állatlétszám szinten tartására vonatkozó kötelezettségek:

A kedvezményezett köteles a projekt megvalósításának befejezésétől a fenntartási időszak végéig legalább szinten tartani a projekttel érintett állattartó telep éves átlagos állatlétszámát.

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam

A projekt fizikai befejezésére Támogatói Okirat hatálybalépését követő naptól számított legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.

Fenntartási kötelezettség

A projekt pénzügyi befejezésétől számított 5 év.

Az állattartó telepek fejlesztésének támogatása VP2-4.1.1.-20 támogatási kérelmek benyújtására várhatóan 2020. október 1. napjától 2021. február 1. napjáig, vagy a keret kimerüléséig lesz lehetőség.

A pályázati előminősítéshez, tanácsadáshoz és a pályázat elkészítéséhez vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, vagy töltsd ki a lenti űrlapot:

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top