építőipari pályázat 2019-2

A vártnál korábban újranyithatják a nagysikerű pályázatot

Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló pályázati felhívás (ÉPÍTŐ-3.2019.3) harmadik üteme során április 17-től május 10-ig 190 kérelem érkezett be, mintegy 20 milliárd forint értékben. Ez az összeg több, mint az eredeti keretösszeg háromszorosa számol be róla cikkében a Világgazdaság.

A nagyarányú túljegyzés eredményeként a pályázat az eredeti határidő elérése előtt felfüggesztésre került. Bár az építőipari tervező- és kivitelező cégek hatékonyságnövelésére irányuló támogatási kérelmek elbírálása még zajlik (júliusban várhatóak a döntések), nemrég további 3 milliárd forintos keret idei megnyitásáról döntött a kormány.

Az újabb pályázati felhívás várhatóan még a nyár folyamán megjelenik. Figyelembe véve az építőipari tendenciákat, illetve a gazdaságpolitikai célokat, a támogatási kérelmek elbírálása várhatóan rövid időn belül meg fog történni. Vélelmezhetően cél lesz a 2020.06.30-ig történő fizikai befejezése is a projekteknek.

A támogatási program tartalma változni fog, az eszközbeszerzések mellett komplex projektek támogatását tűzték ki célul. Előtérbe kerülnek az értékláncalapú kérelmek. Ennek során az előre gyártott termékek gyártói, tervezők és kivitelezők számíthatnak majd plusz pontszámokra az értékelés során.

Értéklánc (value chain): egy adott vállalaton belüli tevékenységek értékalkotó összekapcsolása. Kiterjed az árubeszerzési, raktározási, termelési, logisztikai szállítási, értékesítési, pénzügyi, stb. funkciókra.

A hatékonyság növelése az építőiparban is cél, ezért olyan mintaprojekteket is támogatnak, amelyeknek az ágazat technológiaváltására lesz hatásuk. Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke kiemelte, hogy a változás már 2019-ben érzékelhetővé válhat.

Tekintettel arra, hogy társadalmi egyeztetés nem várható, a pályázati felhívás megjelenésétől mindössze néhány hét fog a pályázók rendelkezésére állni a támogatási kérelem elkészítésére. Pályázatíró cégünk alapvetően sikerdíjas alapon vállalja ezeknek a kérelmeknek az elkészítését az ingyenes előminősítéstől a projekt lezárásáig. További információk itt kérhetők.

A korábbi pályázati felhívásról ebben a cikkünkben írtunk egy összefoglalót.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top