tökéletes árajánlat pályázathoz

A tökéletes árajánlat minta pályázathoz

A 2014-2020-as EU-s fejlesztési ciklusban a Támogató kiemelt figyelmet fordít a piaci áraknak való megfelelés ellenőrzésére. Ennek egyik formája a közbeszerzési törvény szerinti eljárások kötelezővé tétele, alacsonyabb értékhatárnál pedig a beszerzésekhez kapcsolódó árajánlatok és a szerződések ellenőrzése.

Pályázattól függően 1 vagy 3 megfelelő tartalmú árajánlat benyújtása szükséges a támogatási kérelemhez. A pályázatírás során erre kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen akár szabálytalansági eljárás is indulhat a nem megfelelő ajánlatok miatt.

Ha a támogatási kérelemhez elég is egy darab árajánlat, később mindenképp szükséges lesz legalább három, egymástól és a kedvezményezettől független ajánlattevőtől származó, azonos tárgyú, összehasonlítható, érvényes írásos árajánlatra, ezért érdemes már eleve bekérni mindhármat. Az ajánlatkérést úgy kell lebonyolítani, hogy az igazolás feltételei teljesíthetőek legyenek.

Az általunk készített, a cikk végén letölthető árajánlat minta pályázathoz” használatával biztos lehetsz benne, hogy a megfelelő formátumot fogod használni.

A piaci árnak való megfelelés ellenőrzése

Fontos kiemelni, hogy a piaci ár alátámasztásával még nem biztosított a beszerzés lefolytatásának szabályossága, ahhoz további előírások betartása is szükséges.

Amennyiben a támogatási kérelem támogatásban részesül, a piaci ár ellenőrzésére a kifizetési igénylés keretében is sor kerül.

A nyílt kereskedelmi forgalomban beszerezhető eszközök esetén az írásos ajánlat – akár a támogatási kérelemmel benyújtott egy indikatív árajánlat, akár a kifizetések igénylés során benyújtott három árajánlat – kiváltható hivatalos árajánlatok bemutatásával (pl.: forgalmazó cégek honlapja – dátummal ellátott képernyőkép mentéssel).

Fontos előírások

Árajánlat minta pályázathoz
Árajánlat minta pályázathoz – 1. oldal

Az árajánlatkéréseket és az ajánlatok beérkezését is megfelelően dokumentálni (postai feladás bélyegzője/faxjelentés érkeztetés/iktatás/elektronikus levél) szükséges, mely a helyszíni ellenőrzések során ellenőrzésre kerül. A beszerzés dokumentálása történhet egyes folyamatlépéseknél elektronikusan (pl.: elektronikus levél, online felületek képernyőképei) is.

A dokumentumok keletkezési idejének az elektronikus dokumentumok esetén is egyértelműen megállapíthatónak kell lennie. Az alátámasztó dokumentumok (árajánlatok, kimutatások) nem lehetnek a közbeszerzés vagy beszerzés eredményeként megkötött szerződés aláírásának dátumához képest 6 hónapnál régebbiek.

Amennyiben a kifizetési igényléshez csatolt ajánlatok a piaci ár igazolására alkalmatlanok:

 • nem összehasonlíthatóak,
 • nem azonos tárgyúak,
 • nem egymástól és a projektgazdától/ajánlatkérőtől független piaci szereplőktől származnak,
 • a tényleges piaci árat jelentősen meghaladják,

a felmerült költségek a projekt terhére nem kerülnek elszámolásra.

Fentiek miatt fontos a megfelelő formátum használata, épp ezért készítettünk egy általánosan használható, letölthető árajánlat minta pályázathoz sablont. Ha nem ezt, hanem saját készítésűt használnál, akkor figyelj arra, hogy az alábbiak mindenképp szerepeljenek benne:

 • az árajánlat adó megnevezése, címe és adószáma/cégjegyzékszáma
 • az árajánlat címzettjének neve, címe és adószáma/cégjegyzékszáma
 • az árajánlat tárgyának pontos megnevezése
 • az árajánlat tárgyának termék leírása: pontos típus, műszaki paraméterek, fotó vagy műszaki rajz,
 • tartozék beszerzése esetén annak megjelölése, hogy mely eszközhöz tartozik
 • az árajánlat tárgyának vámtarifa száma (VTSZ/TESZOR)
 • a kiállításának dátuma és az érvényességi ideje
 • amennyiben az ajánlat tartalmaz betanítást, szállítás, üzembe helyezés is,ezen költségeket külön kell feltüntetni
 • a nettó egységárát a devizanem megjelölésével (ne legyen adott árfolyamhoz kötve!)
 • az eszköz mennyiségét
 • a nettó értékét a devizanem megjelölésével
 • az ÁFA összegét
 • az árajánlat bruttó értékét
 • nyilatkozat arról, hogy az eszköz(ök) új(ak)
 • nyilatkozat arról, hogy az árajánlat adó az ajánlat tárgyát képező eszköz üzletszerű forgalmazója, valamint arról, hogy az ajánlatot gyártói vagy kereskedői státuszban adta
 • cégszerű aláírás

Árajánlat minta pályázathoz – eszközbeszerzés

A sablon innen tölthető le, ezen linken pedig ingyenesen megvizsgáltathatod velünk, hogy vállalkozásodnak milyen aktuális pályázati lehetőségei vannak.

Építési tevékenységhez némileg más tartalom szükséges, erről hamarosan írni fogunk.

Sikeres pályázást!

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top