A Magyar Falu Program keretében a kistelepülési üzletek működési támogatása

A Magyar Falu Program keretében a kistelepülési üzletek működési támogatása KTÜ-KP-1-2023

A felhívás legfőbb célja a 2000 fő, vagy ez alatti lakosságszámú kistelepülésen működő kiskereskedelmi tevékenységet végző napi fogyasztási cikkeket értékesítő kisboltok támogatása. Az elnyerhető támogatás minimum 1 millió, maximum 3 millió Ft üzletenként, saját forrás nélkül, egy összegben folyósított 100%-os támogatási előlegként, vissza nem térítendő támogatásként biztosított.

Azok pályázhatnak, aki(k):

  • 2000 fő, vagy ez alatti lakosságszámú kistelepülésen kiskereskedelmi tevékenység keretében napi fogyasztási cikket értékesítő üzletet üzemeltet, és
  • a támogatási igény benyújtását megelőző 6 hónapban a legtöbb bevétel, de legalább bevételnek több, mint fele az élelmiszer jellegű bolti vegyes kereskedelemből származott és
  • 6 hónapja bejegyzett kisboltként üzemel

Az elszámolható költségek a támogatással érintett üzlet üzemeltetésével összefüggő működési költségek, elsősorban:

  • üzletben foglalkoztatott munkabére, munkáltatói közterhek, amennyiben a foglalkoztatási jogviszony a pályázat kiírásának (2022.december 15.) időpontját megelőzően már fennállt 
  • az üzlet helyét biztosító ingatlan bérleti díja;
  • rezsi költségek

*Fentiek közül cégünk kizárólag munkabér és közterhei, valamint bérleti díj elszámolását vállalja. Ennek oka, hogy a pályázat tételes elszámolású és ez rezsiköltségeknél rendkívül meglassítja és megnehezíti az elnyert támogatással való elszámolást.
(1 éves munkabérrel és közterhekkel akár már 1 fő 8 órás alkalmazott esetén is elérhető a maximum 3 millió Ft támogatási összeg).

A támogatás saját forrás nélkül, egy összegben folyósított 100%-os támogatási előlegként, vissza nem térítendő támogatásként biztosított.

Az elnyerhető támogatás minimum 1 millió, maximum 3 millió Ft üzletenként. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat, de egy üzletre csak egy pályázat nyújtható be.

A támogatott tevékenység 1 éves időtartamú: 2022. augusztus 1. – 2023. július 31.

A pályázók kötelező vállalása:

Sikeres pályázat esetén a pályázó vállalja, hogy a támogatással érintett kistelepülési üzletet a támogatás folyósításától számított 12 hónapon keresztül üzemelteti, és biztosítja a napi fogyasztási cikkekhez való hozzáférést.

A pályázatok benyújtására 2023. január 12. 10.00 óra – 2023. január 31. 23.59 óra között van lehetőség.

A Támogató a pályázat benyújtására meghatározott határidő lejáratától számított 60 napon belül dönt, amely határidőbe nem számít bele a hiánypótlás.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top