2023-evi-termekdijkoteles-termekekbol-keletkezo-hulladekokkal-kapcsolatos-hulladekgazdálkodasi-iparfejlesztesi-tamogatas

2023. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési támogatás

Támogatási Felhívás azonosítója: TDIJ-EI/2023

A Támogatás célja, hogy vissza nem térítendő költségvetési támogatást nyújtson a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok kezelésével, előkezelésével, hasznosításával foglalkozó mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, valamint nagyvállalkozásoknak.

Benyújtási határidő: 2023. augusztus 31.
Keretösszeg: 3,3 milliárd forint
Támogatás intenzitása: 70%
Igényelhető támogatás maximum: 300 millió forint
Előleg mértéke a támogatás 75%-a

Támogatható beszerzések időkorlátja: 2024. szeptember 30.

  • Új és használt eszköz, gépbeszerzés
  • a beszerzendő géphez, eszközhöz, berendezéshez kapcsolódó műszaki tervezés;
  • a beszerezni kívánt gép, eszköz, berendezés használatához kapcsolódó képzési költség.

A támogatást igénylők köre:
A támogatást kérhetik azon Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságok, amelyek foglalkoznak a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok kezelésével, előkezelésével és további hasznosításával, vagy olyan fejlesztésekkel, amelyek célja ezek megvalósítása.

A pályázóknak rendelkezniük kell Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel, legalább egy teljes lezárt üzleti évvel, és vállalniuk kell, hogy a beruházás során beszerzett eszközöket legalább öt évig fenntartják és üzemeltetik.

A Támogatási igényt benyújtónak a saját forrásnak legalább 25%-át kitevő igazolt számlapénzzel kell rendelkeznie.

A kedvezményezettek kiválasztása során a Támogató az alábbi szempontokat veszi figyelembe:

  • szakmai és tartalmi megfelelőség;
  • az esetlegesen tervezett beruházás által képviselt fejlesztés és innováció mértéke és minősége

A támogatás folyósításának feltétele a kedvezményezett részéről történő biztosíték nyújtása. Biztosítékként az Intézet javára szóló, valamennyi a támogatói okirat hatályba lépésekor meglévő és azt követően létrehozott fizetési számlájára vonatkozó beszedési megbízásra felhatalmazó nyilatkozatot kell benyújtani.

További részletekért keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken:

Vida Zsombor
E-mail cím: vida.zsombor@blyxa.hu
Telefonszám: +36-20/277 9244

dr. Polgár Zoltán
E-mail cím: polgar.zoltan@blyxa.hu
Telefonszám: +36-20/254 3255

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top