borászati pályázat

Újabb pályázati lehetőség nyílik az élelmiszeripar és a borászat területén

Társadalmi egyeztetésre került a VP3-4.2.1-4.2.2-19 “A Rövid Ellátási Lánchoz kapcsolódó beruházások támogatása az élelmiszeripar és a borászat területén” pályázati felhívás. A pályázat keretében élelmiszer-feldolgozó és borászati üzemek fejlesztése lehetséges egyéni beruházás esetén maximum 15 500 000 Ft, kollektív beruházás esetén 155 000 000 Ft között 50-60%-os támogatási intenzitás mellett.

Támogatható tevékenységek

  • új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása;
  • a célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezése
  • épületenergetikai fejlesztések (pl hőszigetelés, nyílászáró csere, fűtési rendszer korszerűsítés)
  • megújuló energiaforrások alkalmazása
  • telepi infrastruktúra fejlesztése
  • borászatok esetében fahordók vásárlása

Támogatást igénylők köre

A kérelmeket olyan mezőgazdasági termelők nyújthatják be, akik a VP3-16.4.1-17 kódszámú, “Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért” című felhívás keretében támogatott REL együttműködési csoport tagjai vagy a tervezett beruházásuk kapcsolódik a csoport által benyújtott projekttervhez.

A támogatott projektnek kapcsolódnia kell a TEÁOR 10 és 11 besorolás szerinti (kivéve TEÁOR 1020, TEÁOR 109) valamely feldolgozási tevékenységhez.

Ennél a felhívásnál a támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség. Kollektív projektnek minősül a legalább öt – jogilag és gazdaságilag egymástól független – kedvezményezett által közösen végrehajtott projekt (konzorcium).

Területi korlátozás

Ebben a felhívásban nincs, Közép-Magyarországi régió esetében 10%-al alacsonyabb a támogatási intenzitás.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje

  1. november 4. – 2021. november 3.

A támogatás mértéke, összege

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatási összeg egyéni beruházás esetén maximum 15 500 000 Ft, kollektív beruházás esetén 155 000 000 Ft.

A támogatás maximális mértéke mindkét célterület tekintetében (az egyes támogatási kategóriákra irányadó részletszabályok figyelembe vételével):

  • a közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a;
  • a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 60%-a.

A felhívás tervezete és a véleményezési lehetőség ezen a linken érhető el.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Scroll to Top