Takarmány előállító üzemek fejlesztésének támogatása VP3-4.2.1.3-21 pályázat

Takarmány előállító üzemek fejlesztésének támogatása VP3-4.2.1.3-21

A Felhívás célja a haszon- és a kedvtelésből tartott állat takarmányozását szolgáló termékek előállítását és piacra jutását elősegítő, technológiai fejlesztést, továbbá a környezeti erőforráshatékonyságot célzó beruházások támogatása. Ennek megfelelően a Felhívás a megfelelő beltartalmi értékű és minőségű alapanyagokból minőségi takarmányokat előállító üzemek fejlesztését, kapacitásbővítését, illetve új üzemek létrehozását kívánja támogatni.

Támogatást igénylők köre

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be az alábbi feltételeket együttesen teljesítő, a TEÁOR 109 besorolás szerinti, takarmány előállítási tevékenységet fejlesztő támogatást igénylők:

 • Magyarországon székhellyel rendelkező, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező vállalkozás (Vállalkozásmérettől függetlenül, és beleértve a mezőgazdasági őstermelőt, a családi mezőgazdasági társaságot, a szövetkezetet, a termelői csoportot, a termelői szervezetet, a szociális szövetkezetet), amennyiben
  • a támogatási kérelemmel érintett tevékenysége Annex I. termék feldolgozására irányul
  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó lezárt üzleti évvel rendelkezik
  • a támogatási kérelemmel érintett tevékenysége kizárólag Annex I. (2309 árucsoportba tartozó), haszon- és kedvtelésből tartott állatok takarmányozására szolgáló termékek előállítására irányul.

Takarmány előállító üzemek fejlesztésének támogatása - VP3-4.2.1.3-21

Önállóan támogatható tevékenységek I.

A takarmány előállításhoz kapcsolódó mezőgazdasági termékek értéknövelése, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést célzó beruházások támogatása:

 • Takarmány előállításhoz kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek kialakítása.
 • A takarmány-előállítás során a minőség és biztonság szavatolásához kapcsolódó, az alapanyagok, gyártásközi- és végtermékek minőségét szolgáló új eszközök, laboreszközök beszerzése, technológiai rendszerek kialakítása.
 • Üzemen belüli anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz szükséges új eszközök beszerzése.
 • Épületek, építmények építése, kialakítása, bővítése.
 • Energetikai hatékonyságnövelést nem célzó korszerűsítések, felújítások. (pl.: üzemek műgyantázása, víz-és szennyvízkezelési fejlesztések).
 • Áruszállításra használható szállítójárművek (N járműkategória szerint: teherautók és furgonok) beszerzése.

Önállóan támogatható tevékenységek II.

Az energiafelhasználás csökkentését célzó korszerűsítések, valamint a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazásának támogatása

 • Energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó tevékenységek
 • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása

További, önállóan nem támogatható tevékenységei:

 1. Általános költségekhez kapcsolódó tevékenységek (építészek, mérnökök díjai, hatósági eljárási díjak, tanácsadói, projekt-előkészítési és projekt-menedzsment költségek)
 2. Immateriális beruházásokhoz kapcsolódó tevékenységek (szabadalmak, licencek, szerzői jogok és védjegyek vagy eljárások megszerzése).
 3. Telepi infrastruktúra fejlesztése.
 4. A takarmány előállítás végzéséhez kapcsolódó, a termeléshez, a vállalatirányításhoz, a belső nyilvántartási-, és a vállalati infokommunikációs rendszerekhez szükséges informatikai eszközök és szoftverek beszerzése.

Takarmány előállító üzemek fejlesztésének támogatása - VP3-4.2.1.3-21 benyújtási időpontok:

1. szakasz: 2021. október 13. – 2021. október 26.
2. szakasz: 2021. október 27. – 2021. november 9.
3. szakasz: 2021. november 10. – 2021. november 23.
4. szakasz: 2021. november 24. – 2021. december 7.

A támogatás mértéke, összege

Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50 millió Ft, maximum 2 milliárd Ft

A támogatás maximális mértéke:

 • közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség maximum 40%-a,
 • a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség maximum 50%-a.

További fontos információk

A megvalósítandó megújuló energiaforrást hasznosító berendezés termelési kapacitása igazolhatóan legfeljebb annyi lehet, amennyi az adott fogyasztási hely villamosenergia-, illetve amennyi az adott telephelyen elérhető fogyasztók együttes hőenergia fogyasztásának kielégítéséhez elegendő.

Hálózatra termelő napelemes projekt esetén a szolgáltató felé benyújtott és a szolgáltató által visszaigazolt igénybejelentőt, vagy a szolgáltató által kibocsátott „Pályázati igazolás HMKE létesítéséhez” tárgyú dokumentumot a támogatási kérelem mellékleteként be kell nyújtani.

Létszámtartásra vonatkozó kötelezettségek: Amennyiben a kedvezményezett munkavállalókat foglalkoztat, úgy vállalnia kell, hogy a fenntartási időszak alatt fenntartja a bázislétszámot (a benyújtást megelőző naptári év foglalkoztatotti átlaglétszámát), továbbá amennyiben többlet munkavállalók foglalkoztatását vállalja, úgy a bázislétszám és a többlet vállalás létszámát is fenntartja a fenntartási időszak végéig

A projekt megkezdése: Megkezdett projekt nem támogatható. A tervezési dokumentációk kiállítási dátuma nem lehet korábbi, mint 2014. január 1.

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam legfeljebb 24 hónap.

A projektek megvalósítási területe Magyarország.

Fenntartási kötelezettség: a projekt megvalósítás befejezésétől számított 5 év.

Biztosíték: kizárólag előleg fizetése esetén kell az előleg összegével megegyező összegű biztosítékot nyújtani.

Az igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt beruházási támogatás 50 %-a.

A díjmentes előminősítéshez és tanácsadáshoz töltsd ki a lenti adatlapot, vagy vedd fel pályázatíróinkkal a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top