Ma jelent meg és már 2020.01.27-től nyújthatóak be támogatási kérelmek a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése, GINOP-5.3.12-19″ pályázatra. Legalább 3, legfeljebb 15 fővel lehet bővíteni az alkalmazotti létszámot meglehetősen laza feltételek mellett. A támogatás mértéke a becsült bérköltség 70%-a, de maximum havi bruttó 350.000 Ft lehet kisvállalkozás esetén, illetve 60%-a középvállalkozás esetén. A három éves foglalkoztatási kötelezettségi időszakból két évre jár a támogatás.

A jelenlegi EU-s ciklus várhatóan utolsó ilyen jellegű pályázati felhívására potenciálisan sok cég pályázhat, a csábítóan magas 8-90 millió forintra. Az 1 teljes lezárt üzleti év mellé elég legalább 1 fős létszámmal rendelkezni. A legszűkebb keresztmetszetet az jelenti, hogy csak az ország 4 régiójában vehető igénybe a támogatás, ott ahol legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta:

 • Észak-Magyarország
 • Észak-Alföld
 • Dél-Alföld
 • Dél-Dunántúl.

Egyéni vállalkozók ezen a felhíváson nem indulhatnak.

A foglalkoztatotti létszám növelése  a támogatási kérelemben meghatározott székhelyen vagy telephelyen olyan induló beruházás esetén, lehetséges, amelyik

 • új létesítmény létrehozatalát vagy
 • egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítését, vagy
 • egy meglévő létesítmény termékkínálatának a létesítményben addig nem gyártott
  termékekkel történő bővítését, vagy
 • egy meglévő létesítmény teljes termelési folyamatának alapvető megváltoztatását
  eredményezi.

A támogatás a bértámogatáson kívül másra nem igényelhető.

A foglalkoztatotti létszám bővítés teljesíthető teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben foglalkoztatott (4 órás részfoglalkoztatás esetében 2 fő számít 1 fő foglalkoztatotti létszám bővítésnek) munkavállalóval. Részmunkaidőben történő foglalkoztatás esetén a foglalkoztatás időtartama nem lehet 4 óránál kevesebb.

A projektben foglalkoztatott munkavállalóknak a támogatást igénylő vállalkozással minimum 3 éves időszakra szóló határozott idejű szerződéssel vagy határozatlan idejű szerződéssel kell rendelkeznie és vállalnia kell az illetékes Kormányhivatallal való együttműködést a toborzás során.

Fontos továbbá, hogy a fejlesztés megvalósulásának helyszíne csak a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyzésre kerülnie, a támogatási kérelem benyújtásának időpontjától per- és igénymentesnek kell lennie.

A pályázatok elbírálása egyszerűsített eljárásrendben történik. A Foglalkoztatásbővítés ösztönzése, GINOP-5.3.2-19 teljes felhívás innen tölthető le.

Ha segítségre van szükséged a pályázat elkészítéséhez és a projektmenedzsmenthez, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!