Foglalkoztatásbővítés ösztönzése, GINOP-5.3.2-19

Sokmilliós támogatások az új “Foglalkoztatásbővítés ösztönzése, GINOP-5.3.12-19” pályázaton

Ma jelent meg és már 2020.01.27-től nyújthatóak be támogatási kérelmek a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése, GINOP-5.3.12-19″ pályázatra. Legalább 3, legfeljebb 15 fővel lehet bővíteni az alkalmazotti létszámot meglehetősen laza feltételek mellett. A támogatás mértéke a becsült bérköltség 70%-a, de maximum havi bruttó 350.000 Ft lehet kisvállalkozás esetén, illetve 60%-a középvállalkozás esetén. A három éves foglalkoztatási kötelezettségi időszakból két évre jár a támogatás.

A jelenlegi EU-s ciklus várhatóan utolsó ilyen jellegű pályázati felhívására potenciálisan sok cég pályázhat, a csábítóan magas 8-90 millió forintra. Az 1 teljes lezárt üzleti év mellé elég legalább 1 fős létszámmal rendelkezni. A legszűkebb keresztmetszetet az jelenti, hogy csak az ország 4 régiójában vehető igénybe a támogatás, ott ahol legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta:

 • Észak-Magyarország
 • Észak-Alföld
 • Dél-Alföld
 • Dél-Dunántúl.

Egyéni vállalkozók ezen a felhíváson nem indulhatnak.

A foglalkoztatotti létszám növelése  a támogatási kérelemben meghatározott székhelyen vagy telephelyen olyan induló beruházás esetén, lehetséges, amelyik

 • új létesítmény létrehozatalát vagy
 • egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítését, vagy
 • egy meglévő létesítmény termékkínálatának a létesítményben addig nem gyártott
  termékekkel történő bővítését, vagy
 • egy meglévő létesítmény teljes termelési folyamatának alapvető megváltoztatását
  eredményezi.

A támogatás a bértámogatáson kívül másra nem igényelhető.

A foglalkoztatotti létszám bővítés teljesíthető teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben foglalkoztatott (4 órás részfoglalkoztatás esetében 2 fő számít 1 fő foglalkoztatotti létszám bővítésnek) munkavállalóval. Részmunkaidőben történő foglalkoztatás esetén a foglalkoztatás időtartama nem lehet 4 óránál kevesebb.

A projektben foglalkoztatott munkavállalóknak a támogatást igénylő vállalkozással minimum 3 éves időszakra szóló határozott idejű szerződéssel vagy határozatlan idejű szerződéssel kell rendelkeznie és vállalnia kell az illetékes Kormányhivatallal való együttműködést a toborzás során.

Fontos továbbá, hogy a fejlesztés megvalósulásának helyszíne csak a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyzésre kerülnie, a támogatási kérelem benyújtásának időpontjától per- és igénymentesnek kell lennie.

A pályázatok elbírálása egyszerűsített eljárásrendben történik. A Foglalkoztatásbővítés ösztönzése, GINOP-5.3.2-19 teljes felhívás innen tölthető le.

Ha segítségre van szükséged a pályázat elkészítéséhez és a projektmenedzsmenthez, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Scroll to Top