Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása 2019-1.1.1-PIACI_KFI

Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása 2019-1.1.1-PIACI_KFI

Megjelent a kutatás-fejlesztési és innovációs pályázat (KFI) vállalkozások számára is elérhető pályázati felhívása. Minimum 100 millió forintos támogatási összegre van lehetőség önállóan, vagy konzorciumban támogatási kérelmet benyújtani a kitöltőfelület élesítésétől 2019. augusztus 05-től-ig. A cél, hogy a fejlesztés végeredményeként piacképes termék, technológia vagy szolgáltatás-fejlesztés kerüljön kialakításra.

A KFI pályázat alprogramjai

 • „A” alprogram: A vállalkozások önállóan vagy konzorciumban, partnerek bevonásával megvalósított, piaci potenciállal rendelkező és megtérülést valószínűsítő KFI projektjeinek támogatása.
 • „B” alprogram: A vállalkozások konzorciumban – felsőoktatási intézmények, kutató-tudásközvetítő szervezetek bevonásával – megvalósított KFI projektjeinek támogatása, amelyek nagy jelentőségű és összetett kutatás-fejlesztési és innovációs feladatok megoldását tűzik ki célul a szakterület szakmailag kiemelkedő szereplőinek részvételével.

A létrejövő eredmények a gazdaságban és a társadalmi élet egyéb területein hasznosulva fontos problémák megoldásához járulnak hozzá és jelentős gazdasági, társadalmi hasznot hoznak az erőforrások ésszerű fókuszálásával.

Támogatást igénylők köre

Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek, melyek

 • 113, 114, 116, 117, 226, 141 GFO kóddal rendelkeznek
 • kettős könyvvitelt vezetnek
 • nem tartoznak a KATA, EVA hatálya alá
 • 2018-as teljes (365 nap), lezárt üzleti évre vonatkozó jóváhagyott és közzétett beszámolóval és minimum 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek
 • a 2018-as átlagos statisztikai állományi létszámuk legalább 3 fő volt
 • a saját tőke nem lehet negatív

Támogatható tevékenységek

I. Kísérleti fejlesztés

A felhívás keretében önállóan kizárólag kísérleti fejlesztés tevékenység támogatható, amelyre vonatkozóan az elszámolható költségek el kell, hogy érjék a projekt elszámolható költségének legalább 50%-át.

II. Alkalmazott (ipari) kutatás

Alkalmazott kutatás tevékenységre az a szervezet pályázhat, amelynek minimum 2 fő, a projekt szakterületéhez kapcsolódó, legalább MA/MSc fokozatú diplomával rendelkező, teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottja van a támogatási kérelem benyújtásakor.

Ezt a feltételt a kedvezményezettnek az ipari kutatási tevékenység teljes időtartama alatt teljesíteni szükséges. Igénybe vett szolgáltatás esetén a szolgáltatást nyújtónak kell megfelelnie a fenti feltételnek úgy, hogy a csatolt helyzet- és piacfelmérésben részt vevő által kiállított tájékoztatás vagy ajánlat mellékletét kell, hogy képezze a feltétel igazolása.

III. Eljárási és szervezési innováció

IV. Eszközbeszerzés

V. Immateriális javak beszerzése

VI. Nyilvánosság biztosításához kapcsolódó tevékenységek (tájékoztatás)

VII. Projekt koordinációs tevékenység 

VIII. Közbeszerzési tevékenység 

IX. Piacra jutási tevékenység

X. Iparjogvédelmi tevékenység

A projekt végrehajtásához rendelkezésre álló időtartam

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam az „A” alprogram esetén minimum 12 – maximum 36 hónap, a „B” alprogram esetén minimum 24 – maximum 48 hónap.

Támogatás a támogatási kérelem benyújtása előtt megkezdett projekthez nem igényelhető.

Finanszírozási alapinformációk

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

A projekt megvalósításához előleg igényelhető. Az összes igényelt előleg az államháztartáson belüli kedvezményezettek esetén legfeljebb a támogatás 90%-a, egyéb esetekben legfeljebb a támogatás 75%-a.

A támogatás összege

Támogatási kérelmenként az igényelhető támogatás összege

„A” alprogramban

 • minimum 100 millió Ft önállóan benyújtott támogatási kérelem esetén,
 • minimum 150 millió Ft konzorcium esetén és
 • maximum 500 millió Ft (önállóan benyújtott támogatási kérelem és konzorcium esetén egyaránt),

„B” alprogramban

 • minimum 400 millió Ft és
 • maximum 1.000 millió Ft

Elszámolható költségek köre

 • személyi kiadások
 • anyagköltségek
 • szolgáltatások költségei
 • felújítás, eszköz/gépbeszerzés
 • immateriális javak beszerzése
 • közbeszerzési eljárás költsége

Fenntartási időszak

A pályázónak 3 év – nagyvállalat esetén, amennyiben „Regionális beruházási támogatás” jogcímen igényel támogatást, 5 év – fenntartási kötelezettsége van.

Vállalások

A pályázó kötelezően vállalja, hogy a projekt során piacra vihető terméket, technológiát, szolgáltatást állít elő; a támogatott KFI tevékenységből és/vagy annak eredményéből származó árbevétele a projekt befejezése utáni 3 üzleti évben eléri az elnyert támogatás legalább 30%-át; a projekt fizikai befejezését követő üzleti évben a K+F ráfordítások összege nem csökken a bázisérték alá.

További információért, vagy ha segítségre van szükséged a pályázat elkészítéséhez vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén >>

A teljes felhívás itt olvasható.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top