KKV START INNOVÁCIÓ - 2020-1.1.1

KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1

A felhívás célja olyan mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása, akik az NKFI Alap és/vagy GINOP  és/vagy VEKOP  forrásainak terhére támogatásban nem részesültek. A vállalkozások az önállóan megvalósított, a támogatás megtérülését valószínűsítő innovációs projektjeikre kaphatnak támogatást.

A projektekkel szembeni további elvárás, hogy

 • új humán erőforrás bevonásával a vállalkozásban innovációs folyamat induljon el, vagy
 • adaptív innovációs tevékenység történjen, vagy
 • legalább a vállalkozás szintjén újdonságnak tekinthető és üzletileg hasznosítható prototípus, termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztésére irányuljon.

A KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1 konstrukció a tervek szerint 2020. március második felében indul, 6 milliárd Ft keretösszeggel.

TÁMOGATÁST IGÉNYLŐK KÖRE

Támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel rendelkező jogi személyek, amelyek

 • 113 (Kft.), 114 (Rt.), 116 (Kt.), 117 (Bt.) vagy 141 (Se.) GFO kóddal rendelkeznek,
 • kettős könyvvitelt vezetnek,
 • nem tartoznak a KATA hatálya alá,
 • 2018-as teljes (365 nap), lezárt üzleti évre vonatkozó jóváhagyott és közzétett beszámolóval és
 • minimum 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A Felhívás keretében egy adott vállalkozás és/vagy annak a partner-, vagy kapcsolt vállalkozásai részéről kizárólag egy projektjavaslat támogatható.

A KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1 Felhívás keretében nem nyújthat be támogatási kérelmet az a vállalkozás, amely az NKFI Alap és/vagy GINOP és/vagy VEKOP forrásainak terhére támogatásban részesült.

JOGOSULTSÁGI FELTÉTELEK

Az alábbi gazdasági feltételekre vonatkozó szempontoknak kell megfelelni a támogatási kérelmet benyújtó vállalkozásnak:

 1. A támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti átlagos statisztikai állományi létszáma nem lehet kevesebb 3 főnél.
 2. A támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti saját tőkéje nem lehet negatív.
 3. A projekt összköltsége nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti árbevételénél.
 4. A támogatást igénylő által igényelt támogatás összege nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti saját tőke összegénél.
 5. A projektben 1 évre tervezhető átlagos személyi jellegű ráfordítás nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti személyi jellegű ráfordításának 200%-ánál.

A gazdasági feltételeket a vállalkozásnak önállóan kell teljesíteni, a partner-, vagy kapcsolt vállalkozás(ok) adatai nem számolhatóak össze. További információk a KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1 – ről az NKFI honlapján érhetők el.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

A pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

Önállóan támogatható tevékenységek

 1. Innováció bevezetésére irányuló tevékenység
 2. Adaptív innovációs tevékenység
 3. Fejlesztési tevékenység

Önállóan nem támogatható tevékenységek

 1. Eszközbeszerzés
 2. Immateriális javak beszerzése
 3. Projekt koordinációs tevékenység

A projekt végrehajtásához rendelkezésre álló időtartam minimum 12 – maximum 24 hónap.

Támogatás a támogatási kérelem benyújtása előtt megkezdett projekthez nem igényelhető.

A projekt költségeinek elszámolása a projekt kezdetének a Támogatói Okiratban rögzített dátumától lehetséges.

A FINANSZÍROZÁSSAL KAPCSOLATOS ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

A projekt megvalósításához előleg igényelhető. Az összes igényelt előleg legfeljebb a támogatás 75%-a. A támogatási összeg utolsó 25%-a csak a záróbeszámoló elfogadása után folyósítható.

A támogatás összege

minimum 10 millió Ft, maximum 20 millió Ft.

A támogatás mértéke

az összes elszámolható költség 60%-a

Az elszámolható költségek mértékére

Bérköltség – Kutató-fejlesztő munkatárs esetében maximum 1 000 000 Ft/fő/hó

Bérköltség – Technikus segédszemélyzet esetében 700 000 Ft/fő/hó

Koordinációs költség maximum 5%

A bérköltség, a személyi jellegű egyéb kifizetések és a bérjárulék együttesen minimum az elszámolható költség 50%-a kell legyen.

A KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1  VÁLLALÁSAI

A kötelezően megvalósítandó tájékoztatási tevékenységeken felül az alábbiakban részletezett feltétel vállalása kötelező.

Kutató-fejlesztő vagy technikus segédszemélyzet megtartása/ Új kutató-fejlesztő vagy technikus segédszemélyzet bevonása a vállalkozásba

 • Foglalkoztatott megtartása: a támogatást igénylő vállalja, hogy a projekt fizikai befejezéséig a támogatást igénylő foglalkoztatottainak száma nem csökken a projekt kezdés időpontjában fennálló létszámhoz képest.
 • Új foglalkoztatott bevonása: a támogatást igénylő vállalja, hogy a projekt megkezdésétől számított legfeljebb 4 hónapon belül a projekt fizikai befejezéséig a támogatást igénylő foglalkoztatottainak száma növekszik a projekt kezdés időpontjában fennálló létszámhoz képest.

FENNTARTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A támogatást igénylőnek 1 év fenntartási kötelezettsége van, amennyiben a projekt tartalmaz immateriális javak vagy eszközbeszerzést. Egyéb esetben nincs fenntartási időszak.

A TÁMOGATÁSI KÉRELEM BENYÚJTÁSA

A támogatási kérelmek (elektronikus) benyújtása a kitöltő program élesítésétől 2020. május 29. 12 óráig lehetséges.

A támogatói döntés várható időpontja: 2020. III. negyedév.

Céged előminősítéséért vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy töltsd ki kötelezettségektől mentesen a lenti adatlapot:

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top