KKV START INNOVÁCIÓ - 2020-1.1.1

KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1

A felhívás célja olyan mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása, akik az NKFI Alap és/vagy GINOP  és/vagy VEKOP  forrásainak terhére támogatásban nem részesültek. A vállalkozások az önállóan megvalósított, a támogatás megtérülését valószínűsítő innovációs projektjeikre kaphatnak támogatást.

A projektekkel szembeni további elvárás, hogy

 • új humán erőforrás bevonásával a vállalkozásban innovációs folyamat induljon el, vagy
 • adaptív innovációs tevékenység történjen, vagy
 • legalább a vállalkozás szintjén újdonságnak tekinthető és üzletileg hasznosítható prototípus, termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztésére irányuljon.

A KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1 konstrukció a tervek szerint 2020. március második felében indul, 6 milliárd Ft keretösszeggel.

TÁMOGATÁST IGÉNYLŐK KÖRE

Támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel rendelkező jogi személyek, amelyek

 • 113 (Kft.), 114 (Rt.), 116 (Kt.), 117 (Bt.) vagy 141 (Se.) GFO kóddal rendelkeznek,
 • kettős könyvvitelt vezetnek,
 • nem tartoznak a KATA hatálya alá,
 • 2018-as teljes (365 nap), lezárt üzleti évre vonatkozó jóváhagyott és közzétett beszámolóval és
 • minimum 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A Felhívás keretében egy adott vállalkozás és/vagy annak a partner-, vagy kapcsolt vállalkozásai részéről kizárólag egy projektjavaslat támogatható.

A KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1 Felhívás keretében nem nyújthat be támogatási kérelmet az a vállalkozás, amely az NKFI Alap és/vagy GINOP és/vagy VEKOP forrásainak terhére támogatásban részesült.

JOGOSULTSÁGI FELTÉTELEK

Az alábbi gazdasági feltételekre vonatkozó szempontoknak kell megfelelni a támogatási kérelmet benyújtó vállalkozásnak:

 1. A támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti átlagos statisztikai állományi létszáma nem lehet kevesebb 3 főnél.
 2. A támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti saját tőkéje nem lehet negatív.
 3. A projekt összköltsége nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti árbevételénél.
 4. A támogatást igénylő által igényelt támogatás összege nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti saját tőke összegénél.
 5. A projektben 1 évre tervezhető átlagos személyi jellegű ráfordítás nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti személyi jellegű ráfordításának 200%-ánál.

A gazdasági feltételeket a vállalkozásnak önállóan kell teljesíteni, a partner-, vagy kapcsolt vállalkozás(ok) adatai nem számolhatóak össze. További információk a KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1 – ről az NKFI honlapján érhetők el.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

A pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

Önállóan támogatható tevékenységek

 1. Innováció bevezetésére irányuló tevékenység
 2. Adaptív innovációs tevékenység
 3. Fejlesztési tevékenység

Önállóan nem támogatható tevékenységek

 1. Eszközbeszerzés
 2. Immateriális javak beszerzése
 3. Projekt koordinációs tevékenység

A projekt végrehajtásához rendelkezésre álló időtartam minimum 12 – maximum 24 hónap.

Támogatás a támogatási kérelem benyújtása előtt megkezdett projekthez nem igényelhető.

A projekt költségeinek elszámolása a projekt kezdetének a Támogatói Okiratban rögzített dátumától lehetséges.

A FINANSZÍROZÁSSAL KAPCSOLATOS ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

A projekt megvalósításához előleg igényelhető. Az összes igényelt előleg legfeljebb a támogatás 75%-a. A támogatási összeg utolsó 25%-a csak a záróbeszámoló elfogadása után folyósítható.

A támogatás összege

minimum 10 millió Ft, maximum 20 millió Ft.

A támogatás mértéke

az összes elszámolható költség 60%-a

Az elszámolható költségek mértékére

Bérköltség – Kutató-fejlesztő munkatárs esetében maximum 1 000 000 Ft/fő/hó

Bérköltség – Technikus segédszemélyzet esetében 700 000 Ft/fő/hó

Koordinációs költség maximum 5%

A bérköltség, a személyi jellegű egyéb kifizetések és a bérjárulék együttesen minimum az elszámolható költség 50%-a kell legyen.

A KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1  VÁLLALÁSAI

A kötelezően megvalósítandó tájékoztatási tevékenységeken felül az alábbiakban részletezett feltétel vállalása kötelező.

Kutató-fejlesztő vagy technikus segédszemélyzet megtartása/ Új kutató-fejlesztő vagy technikus segédszemélyzet bevonása a vállalkozásba

 • Foglalkoztatott megtartása: a támogatást igénylő vállalja, hogy a projekt fizikai befejezéséig a támogatást igénylő foglalkoztatottainak száma nem csökken a projekt kezdés időpontjában fennálló létszámhoz képest.
 • Új foglalkoztatott bevonása: a támogatást igénylő vállalja, hogy a projekt megkezdésétől számított legfeljebb 4 hónapon belül a projekt fizikai befejezéséig a támogatást igénylő foglalkoztatottainak száma növekszik a projekt kezdés időpontjában fennálló létszámhoz képest.

FENNTARTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A támogatást igénylőnek 1 év fenntartási kötelezettsége van, amennyiben a projekt tartalmaz immateriális javak vagy eszközbeszerzést. Egyéb esetben nincs fenntartási időszak.

A TÁMOGATÁSI KÉRELEM BENYÚJTÁSA

A támogatási kérelmek (elektronikus) benyújtása a kitöltő program élesítésétől 2020. május 29. 12 óráig lehetséges.

A támogatói döntés várható időpontja: 2020. III. negyedév.

Céged előminősítéséért vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy töltsd ki kötelezettségektől mentesen a lenti adatlapot:

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Scroll to Top