szállodafejlesztési pályázat

Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szállodafelújítási és szálloda, panzió-létesítési pályázat

A Balaton és a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségek szállodafelújítási és szálloda, panzió-létesítési pályázatainak beadási határideje 2018. április 16-ra módosult.

A Magyar Turisztikai Ügynökség meghosszabbította a Balaton és a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben a szállodák és panziók létesítésére és szállodák felújítására vonatkozó pályázati felhívások beadási határidejét, a térségi turisztikai stratégiai célok, így a magas minőségű fejlesztések megvalósulása érdekében. Az eredeti, 2018. március 14-i határidő helyett  2018. április 16-ig lehet benyújtani a pályázatokat. A 2018 március 14-i szakaszhatárig, valamint a 2018 április 16-i szakaszhatárig benyújtott pályázatok nem együttesen kerülnek elbírálásra.

Annak érdekében, hogy a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek és desztinációk még inkább megfeleljenek a XXI. századi turizmus kihívásainak és a vendégek igényeinek, elengedhetetlen a  minőségi és megfelelően fenntartható szállodai kínálat biztosítása. Ezeknek a céloknak az elérését segítik elő a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció TFC-1.1.2-2018 és TFC-1.2.1-2018 kódszámú, a Balatonra, valamint a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségekre vonatkozó pályázati felhívásai, amelyek január 12. óta elérhetőek a ezen az  oldalon.

A szállodafejlesztési pályázatok célja

A konstrukciók főbb céljai az érintett térségekben a vendégéjszakák számának növelése, szezonalitás egyenetlenségének kezelése, új szezonok megteremtése, illetve munkahelyek teremtése és a meglévő munkaerő megtartása. A Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben két felhívás jelent meg. Az egyik szállodák és panziók létesítését, míg a másik kizárólag meglévő szállodák fejlesztését támogatja.

A támogatás formája és mértéke

Az igényelhető támogatás új építésnél:

 • új szálloda létesítése esetén minimum 250 millió, maximum 3 milliárd forint – 60% támogatási intenzitással
 • új panzió létesítése esetén minimum 25 millió, maximum 315 millió forint – 60% támogatási intenzitással.

Szállodák felújításához 16 millió forint és 1,5 milliárd forinti összegre lehet pályázni, maximum 70%-os támogatási intenzitással. A pályázatok benyújtása 2018 április 16.

A támogatást igénylők köre

 • Magyarországon bejegyzett székhelyű vagy telephelyű, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, vállalkozások (ideértve az ingatlankezelő, ingatlanbefektetési társaságokat, egyéni cégeket);
 • befektetési alapok és az azok nevében eljáró alapkezelők;
 • költségvetési szervek és intézményeik és az általuk megbízott üzemeltető gazdasági társaságok;
 • önkormányzatok és intézményeik, illetve az általuk alapított gazdasági társaságok;
 • Magyarországon bejegyzett székhelyű vagy telephelyű nonprofit szervezetek;
 • szövetkezetek;
 • egyházi jogi személyek.

Szálláshely fejlesztésére pályázhat:

 1. az ingatlan tulajdonosa
 2. szálláshely üzemeltetője

Önállóan támogatható tevékenységek

 • meglévő kereskedelmi szálláshelyek külső és belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának, minőségének és szálláshelyek szobáinak, közösségi tereinek bővítésére, változtatására irányuló beruházások;
 • meglévő kereskedelmi szálláshelyek új, tematikus szolgáltatásfejlesztéshez kapcsolódó infrastrukturális beruházásainak támogatása (szálláshelyek szolgáltatási kínálatának minőségi és mennyiségi fejlesztése, valamint ezek kombinációja, pl. családbarát, szenior, egészségturisztikai, kerékpáros szolgáltatások) az adott térség turisztikai fejlesztési irányaihoz, kitörési pontjaihoz igazodva az elszámolható beruházási összeg elszámolható költségének 40%-áig. A 40%-os korlát nem vonatkozik a wellness- és konferencia szolgáltatás fejlesztéshez kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra;
 • meglévő kereskedelmi szálláshelyek kapacitásbővítése (pl. férőhelyek számának növelése, szobaszám növelés kiszolgáló infrastruktúrával) maximum 150 szobáig;
 • a támogatott kereskedelmi szálláshelyek használatához közvetlenül kapcsolódó telekhatáron belüli infrastrukturális fejlesztések; az elszámolható beruházási összköltség maximum 20%-áig. A 20%-os korlát nem vonatkozik kültéri wellness, medencék fejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra.

Önállóan nem támogatható tevékenységek

 • kereskedelmi egységen belül, annak közös üzemeltetésében levő vendéglátó egység szolgáltatási kapacitásbővítése és színvonalának növelése;
 • a fejlesztésekkel érintett épületek energiahatékony működését javító beruházások;
 • kereskedelmi szálláshelyek üzemeltetéséhez szükséges információs és kommunikációs technológiai, ügyviteli és/vagy értékesítési rendszerekhez szükséges szoftver- és/vagy hardwarebeszerzés, beruházás;
 • szálláshelyhez kapcsolódó bűnmegelőzési tevékenység támogatása;
 • az épület teljes körű azbesztmentesítése;
 • akadálymentesítés;
 • építési tevékenységekhez kapcsolódó bontási munkálatok költségei

Ha érdekelnek a szállodafejlesztési pályázaton kívül további lehetőségek is, kattints ide, add meg az adataidat és néhány napon belül elküldjük részedre az összes hazai és EU-s finanszírozású pályázati lehetőséget. A szolgáltatás díj- és kötelezettségmentes.

A teljes pályázati anyagot ezen a linken érheted el.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top