Elkerülhetjük az EU-s pénzek óriási csökkentését

Elkerülhetjük az EU-s pénzek óriási csökkentését?

2018 nyarán napvilágot látott az Európai Bizottság tervezete, mely szerint Magyarország mintegy 2400 milliárd forinttal kevesebb forrást kaphat a 2021-2027-es ciklus közös költségvetésből. Ez a jogszabályban meghatározott maximális, 24%-os csökkentést jelenteni ráadásul úgy, hogy mindeközben közel 1000 milliárd forinttal nő a befizetésünk. A legnagyobb vágás a tervezet szerint az agrárszektort és a kohéziós (felzárkóztatási) alapokat érinti.

Szerdán azonban az Európai Parlament ülése úgy határozott, hogy nem csökkenhetnek a felzárkóztatási és agrártámogatások a mostani ciklushoz képest a 2018-as árak mellett. A döntés mindenképp biztató, még ha a végső szót az ügyben nem is az EP, hanem a Európai Tanács (Európai Unió állam-, illetve kormányfői) fogja kimondani az uniós költségvetés fő számainak kijelölése által.

Természetesen a Tanács döntését a pénzügyi tervezésről alapvetően meg fogja határozni a Brexit-saga végkimenetele, mely komoly költségvetési lyukat hagyhat a költségvetésben. A fő számok kijelölése után azonban már együttdöntési jogköre van az alapok felhasználásánál az EP-nek, és ennek fényében bizakodhatunk, hogy talán elkerülhető a legnagyobb intenzitású támogatáscsökkentés.

Ehhez persze az is szükséges, hogy az őszi választások után olyan összetételű legyen az Európai Parlament, amely hasonlóan fog viszonyulni a közös fejlesztés- és agrárpolitikához.

Bármekkora is lesz végül a csökkentés abban egyetértés van a felek között, hogy a KKV szektor kiemelt támogatást fog élvezni. Ennek megfelelően továbbra is lesznek kkv pályázatok, melyek elnyeréséhez érdemes a legjobb pályázatíró cégek közül választanod.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Scroll to Top