Elkerülhetjük az EU-s pénzek óriási csökkentését

Elkerülhetjük az EU-s pénzek óriási csökkentését?

2018 nyarán napvilágot látott az Európai Bizottság tervezete, mely szerint Magyarország mintegy 2400 milliárd forinttal kevesebb forrást kaphat a 2021-2027-es ciklus közös költségvetésből. Ez a jogszabályban meghatározott maximális, 24%-os csökkentést jelenteni ráadásul úgy, hogy mindeközben közel 1000 milliárd forinttal nő a befizetésünk. A legnagyobb vágás a tervezet szerint az agrárszektort és a kohéziós (felzárkóztatási) alapokat érinti.

Szerdán azonban az Európai Parlament ülése úgy határozott, hogy nem csökkenhetnek a felzárkóztatási és agrártámogatások a mostani ciklushoz képest a 2018-as árak mellett. A döntés mindenképp biztató, még ha a végső szót az ügyben nem is az EP, hanem a Európai Tanács (Európai Unió állam-, illetve kormányfői) fogja kimondani az uniós költségvetés fő számainak kijelölése által.

Természetesen a Tanács döntését a pénzügyi tervezésről alapvetően meg fogja határozni a Brexit-saga végkimenetele, mely komoly költségvetési lyukat hagyhat a költségvetésben. A fő számok kijelölése után azonban már együttdöntési jogköre van az alapok felhasználásánál az EP-nek, és ennek fényében bizakodhatunk, hogy talán elkerülhető a legnagyobb intenzitású támogatáscsökkentés.

Ehhez persze az is szükséges, hogy az őszi választások után olyan összetételű legyen az Európai Parlament, amely hasonlóan fog viszonyulni a közös fejlesztés- és agrárpolitikához.

Bármekkora is lesz végül a csökkentés abban egyetértés van a felek között, hogy a KKV szektor kiemelt támogatást fog élvezni. Ennek megfelelően továbbra is lesznek kkv pályázatok, melyek elnyeréséhez érdemes a legjobb pályázatíró cégek közül választanod.

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top