A legjobb pályázatíró cégek kiválasztása

A legjobb pályázatíró cégek kiválasztása

Ha pályázni szeretnél, vagy legalábbis megvizsgáltatni azt, hogy vállalkozásod milyen pályázatokon indulhat sikerrel és nincs megbízható pályázatíró cég az ismerettségi körödben, akkor szinte biztosan bajban leszel. Mintegy 3000 cég közül rábökni a megfelelőre nem könnyű, a helyes választás viszont kritikus fontosságú céged fejlesztése szempontjából. Segítségül összegyűjtöttük azt a 7 pontot ami segítségedre lesz a legjobb pályázatíró cégek kiválasztásának folyamatában.

Mielőtt azonban belemélyednél a cikkbe szánj 2 percet arra, hogy felméresd – ingyenes és kötelezettségektől mentesen – vállalkozásodat, hátha tudunk valamit ajánlani számodra. KATTINTS IDE

1. Biztos háttér

Szerencsére manapság már nem okoz gondot a vállalkozások fő adatainak ellenőrzése. Amikor egy google keresés, hirdetés vagy ajánlás után képbe kerül egy pályázatíró cég az első lépésed legyen az e-cégjegyzék és az e-beszámoló oldalain ellenőrizni. Amikre mindenképp figyelj:

  • a TEÁOR száma, tevékenységi köre legyen megfelelő
  • ne álljon felszámolás alatt
  • jó, ha nem negatív a saját tőkéje
  • a mérlegfőösszeg ne csökkenjen több éven át

A több éves múlt stabilitást mutat, mint ahogyan a növekvő árbevétel is bizalomra adhat okot.

2. Nézd meg a honlapjukat

Egy önmagára is igényes cég megfelelő minőségű honlapon kínálja a szolgáltatásait. Persze nem minden a design. Olvasd el a cég történetét, a rólunk részt, ha van akkor a blogot és referenciákat, keresd a szakmaiságot és a biztos tudás jeleit.

Nézd meg azt is, hogy mik a fő irányvonalai, miben igazán erősek. A legjobb pályázatíró cégek meghatározott irányvonallal rendelkeznek, hiszen nem lehet egyformán magas minőségen teljesíteni a több száz féle pályázati anyagban. Mások az elvárások a még teljesen ugyanarra az energiahatékonysági fejlesztésre irányuló KEHOP és GINOP felhívásokban is.

3. Teszteld őket

Hívd fel őket, vagy küldj nekik egy e-mailt és tedd fel nyugodtan a kérdéseidet. A válaszok minőségéből következtetni tudsz majd a szakmai felkészültségükre. Persze nem probléma, ha nem tudnak mindenre azonnal válaszolni, de a fő feltételekkel és kritériumokkal tisztában kell lenniük – minimum a saját meghatározott irányvonalukon belül.

Az is sokat megmutat, hogy az azonnal meg nem válaszolt kérdésekre mennyi időn belül küldenek választ. Általánosságban 48 óra még elfogadhatónak tekinthető.

4. Szolgáltatások egymásra épülése

Ha egy cég már a nulladik, előkészítő lépéstől a legutolsóig tervezi a Veled való együttműködést, akkor az bizalomra ad okot. A szakmai felkészültség egyik jele, ha a fejlesztési igényeid felmérésétől a megvalósítás végéig tudják segíteni a munkádat. Pályázati szempontból tehát jó, ha ezeket mind vállalják:

Pályázatfigyelés: számtalan cég kínál fizetős figyelési szolgáltatást és egyre több ingyenest is. Alapvetően mindkét koncepció életképes lehet, akkor, ha a szolgáltató cég megbízható. A fizetős üzleti modell révén azonnali bevételt érnek el, az ingyenes esetében pedig több céggel kerülhetünk kapcsolatba, és így nagyobb az esélye az esetleges megbízásnak.

Pályázati előminősítés: itt is előfordulnak ingyenes és fizetős szolgáltatást nyújtó cégek, és hasonlóan az előzőhöz, itt is mindkét modell megfelelő lehet. Általában a két tevékenység kéz a kézben jár, vagyis egy általános előminősítés után küldenek értesítést pályázati felhívásokról.

Legjobb pályázatíró cégek kiválasztása
A komplex szolgáltatást nyújtó cégeket célszerű előnyben részesíteni.

Nagy különbség van azonban között abban, hogy miről és mennyi értesítést küldenek az ügyfeleknek. A legjobb pályázatíró cégek ténylegesen figyelembe veszik az érdeklődők fejlesztési elképzeléseit és az adott vállalkozás valós lehetőségeit, és csak azokhoz igazítva küldenek értesítést a lehetőségekről. A csúcs, amikor pályázati stratégiát is ajánlanak számukra. Ehhez azonban sok idő és energia, valamint részletes up-to-date adatbázis szükséges.

Egyszerűbb, de az ügyfél szempontjából kevésbé kényelmes megoldás a standard hírlevél lista. Ebben az esetben szinte bármilyen pályázat megnyílik, azonnali értesítőt küldenek a teljes listára és a címzett feladata az azok feldolgozása.

5. Garancia

Abszolút minimum követelménynek kell(ene) lennie, hogy a beadott anyag formai megfelelőségére garanciát vállaljanak. Vagyis vállalja a felelősségét annak, ha egyértelműen a pályázatíró cég hanyagsága miatt kerül elutasításra a támogatási kérelem.

6. A legjobb pályázatíró cégek díjazása

Rengeteg konstrukció létezik erre. Amire alapvetően figyelj az az, hogy előre ne fizess semmiért. Egy stabil, korrekt cégnek nincs szüksége arra, hogy előleget kérjen. Fontos tudnod azt is, hogy EU-s pályázatoknál nincs regisztrációs díj, így ahol ilyet kérnek ki kell gyulladjon a piros lámpa.

Sikerdíjas pályázatírói díj

Általában a megítélt támogatás 2-7%-át kérik el, egyéb költség nincs. Ha nem pozitív a támogatói döntés, akkor kvázi ingyen dolgoztak.

Fix pályázatírói díj

Manapság egyre kevésbé előforduló, de még mindig gyakori forma. Nagyon sok dolog befolyásolja, hogy mekkora összeget kérnek el egy-egy anyag elkészítéséért, de valahol 80.000-700.000 Ft között van. Előfordulhat ennél lényegesen alacsonyabb is, például a Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram GINOP-8.3.5-18 esetében.

Fix + sikerdíj

Általában akkor használatos, ha a szokásos pályázati dokumentáción kívül további anyagok elkészítésére van szükség. Ilyen lehet egy speciális üzleti terv, egyedi megvalósíthatósági tanulmány, vagy tervek.

Szintén gyakran lehet ezzel a kombinációval találkozni a kisebb, néhány milliós támogatási igényeknél, ahol a százalékos jutalék nem fedezné a pályázatíró óradíját.

Speciális pályázatírói konstrukció az éves díj

Ebben az esetben komolyabb havi (20-25.000+ Ft), vagy éves díjat kell fizetni egy cégnek, aki ezért cserébe figyeli a felhívásokat és el is készíti az esetleges pályázatokat. A bizalomnak itt igen magas fokára van szükség, hiszen az író cégnek kisebb anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy sikeres legyen a benyújtott támogatási kérelem.

Pályázati projektmenedzsment díja

Jellemzően a pályázatból elszámolható költség, mely maximum a megítélt támogatás 2,5%-a.

Ezeken a területeken komoly tisztulás volt a korábbi fejlesztési ciklushoz (2008-2013) képest. Régebben még elszámolható volt a pályázatírási díj is, mely oda vezetett, hogy rengeteg pályázatíró cég jött létre, akik azonban nem vállaltak projektmendzsmentet. Vagyis a vállalkozó gyakran egyedül maradt a nyertes pályázattal és nem tudta a támogatást megfelelően lehívni. Ezt a költségelemet – nagyon helyesen – ebben a 2020-ig tartó ciklusban kivették az elszámolható költségek közül.

Szintén biztosíték a kedvezményezettek számára, hogy a projektmenedzsmet díj csak az előrehaladás arányában számolható el, vagyis nem fordulhat elő, hogy egy kétes cég lehívja a 2,5%-ot az első hónap végén, majd elérhetetlenné válik.

A 2,5%-ra csökkentett menedzsment költség azonban esetenként nem elégséges, ezért elképzelhető, hogy ezen felüli díjjal is számolni kell.

7. Kémia

Ahogy az üzleti életben mindenütt, itt is fontos, hogy működjön a felek között a kémia. Vagyis ha minden szempontból megfelel az pályázatíró cég az elvárásaidnak, de valami mégsem stimmel, akkor érdemes tovább keresni, hiszen általában több évre szóló elköteleződés előtt állsz.

Mint láthatod megtalálni a legjobb pályázatíró cégek közül azt, akivel vélhetően hosszú távon is eredményesen fogsz tudni együtt működni nem könnyű. A keresésbe befektetett energia viszont biztosan megéri, hiszen ez a döntés komolyan befolyásolni fogja a vállalkozásod fejlődési lehetőségeit.

Ne feledd továbbá, hogy mindössze 2 percet kell rászánnod arra, hogy felméresd – ingyenes és kötelezettségektől mentesen – vállalkozásodat, hátha tudunk valamit ajánlani számodra. KATTINTS IDE

Ingyenes előminősítés

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Töltsd ki az űrlapot!

Pályázatíró cégünk ingyenesen előminősíti vállalkozásodat. Ha kitöltöd az adatlapot rövid határidőn belül felvesszük Veled a kapcsolatot és elmondjuk hogyan hozhatod ki ebből a felhívásból a maximumot.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg céges adataid, elérhetőségeid. Olyan telefonszámot és e-mail címet írj be, melyen el tudunk érni.

Válaszd ki, hogy milyen területen működik a vállalkozásod, mi a célod a pályázattal, mire szeretnéd felhasználni a támogatást.

Írd le nekünk pár mondatban,hogy milyen projekt finanszírozására keresel megoldást, mik a vállalkozásod fejlesztési tervei.

Kattints a "Kérem az előminősítést" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Minél többet tudunk vállalkozásod céljairól, annál könyebben tudunk téged támogatni a megfelelő pályázatokkal.

Amennyiben kéred az értesítést az anyagainkról, bejegyzéseinkről, garantáljuk, hogy kizárólag olyan tartalmakról fogunk értesíteni, ami számodra érdekes lehet.

Oszd meg ezt a bejegyzést

Scroll to Top